Új átkelőt kap az Örs vezér tere, Vitézy be is vezette a „kampányzebra” fogalmát

2024. május 21. – 17:47

Új átkelőt kap az Örs vezér tere, Vitézy be is vezette a „kampányzebra” fogalmát
Fotó: Nyírő Simon / BKK

Másolás

Vágólapra másolva

Új gyalogos-átkelőhely létesül az Örs vezér terénél, a Sugár és az Árkád bevásárlóközpont között a Kerepesi úton – írta közleményében a BKK. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt gyorsan reagált is: szerinte „kampányzebráról” van szó, és ha nem indult volna el Karácsony Gergely ellen, többek közt ez sem épül meg.

Az új átkelőről a BKK azt írta, hogy a főváros ezzel régi adósságát törleszti: akadálymentesen lehet majd átkelni a XIV. és a X. kerületet elválasztó Kerepesi úton. A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra egyébként a közösségi költségvetésből valósul meg. A fejlesztés ötletét több javaslatküldő is felvetette, nem is véletlen, mert sokan már így is az ott kialakított kerékpáros átvezetésen járkálnak át.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért jelöltje is régi adósságról ír, de kicsit másképp: szerinte három éve ígérgetik a két bevásárlóközponti közti zebrát. Majd hozzátette: ő szólította fel Karácsonyt, hogy „ha már a kampány meghozta munkakedvüket”, akkor ne csak az Astoriánál, hanem itt is pótolják az ígért átkelőt. Vitézy szerint ez is bizonyítja, hogy van értelme a valódi versenynek, mert ha nem indul, és nincs esélyes kihívója a főpolgármesternek, akkor nincs többek közt: lakásügynökség, zebra az Astorián és az Örsön, és Városháza park sem.

A beruházást a BKK szerint „gondos tervezés és előkészítő munka előzte meg”. Az építési munkák hat hétig tartanak majd, a munka több ütemben készül el. Az építkezés ideje alatt az arra közlekedőknek ideglenes forgalmi változásokra kell készülniük, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz a Kerepesi úton. A BKK felidézte, hogy az utóbbi időben új zebra épült többek közt a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Boráros téren és az Orczy úton is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!