Hatvan év után zebra épül az Astorián

2024. április 18. – 12:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új és akadálymentes gyalogos-átkelő épül hamarosan az Astoria kereszteződésében. Ezzel a főváros saját bevallása szerint is egy több mint 60 éves adósságát törleszti. A babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedők így több száz méteres kerülő nélkül, a Rákóczi úton is átkelhetnek a Múzeum körút és a Károly körút járdái között, olvasható a BKK közleményében.

A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg – ez volt az a program, amelyben a budapestiek különféle fejlesztési ötletekről szavazhattak. A szavazás során ez volt az egyik legnépszerűbb ötlet. Az Astorián tervezett beruházás része lesz tehát egy jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötve, egy süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat, a Rákóczi úton új középsziget épül, a Blaha Lujza tér irányú buszmegálló pedig a jelenlegi helyénél előrébb kerül.

Az építési munkák várhatóan 4–8 hétig tartanak, ez alatt a forgalmi rend is változik majd, sávelhúzásra vagy -lezárásra is kell számítani, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt csütörtökön egy Facebook-videóban arról beszélt, hogy szerinte ma az elhanyagoltság szimbóluma a Rákóczi-út, amit a Ferenciek terétől a Keleti pályaudvarig meg kellene újítani. „Hiányzó zebra, óriási autóforgalom. Úgy kell átalakítani a Rákóczi utat, hogy újra kedvünk legyen itt sétálni” – mondta, és hozzátette, hogy főpolgármesteri programjában vállalja a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út teljes közterületi megújítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!