Palesztinpárti tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövet előadását egy budapesti konferencián

2024. május 21. – 21:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai egyetemek és az Eurovíziós Dalfesztivál malmői döntője után Budapesten is megjelentek a palesztinpárti tüntetők, akik kedden a Danube Institute által szervezett, a Hamász október 7-i terrortámadásával Gázában és Izraellel együtt járó szexuális erőszakról szóló konferencián zavarták meg bekiabálásokkal Jakov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet beszédét. Később aztán blokád alá is vonták az épület bejáratát – írja a Hetek.

A lap beszámolója szerint a nagykövet nagyjából negyed órája beszélt, amikor az első tüntetők felálltak, és azt kiabálták, hogy „Szabad Palesztinát”, illetve „a folyótól a tengerig”, utalva ezzel arra, hogy Palesztinát a Jordán folyótól a Földközi-tengerig fel kellene szabadítani. Ezután elkezdték kivezetni őket, amiből lett egy kis dulakodás, a kivezetések után pedig tízpercenként mindig újabb tüntetők álltak fel, és ismételték meg az egészet.

A konferenciát emiatt nem szakították félbe, de az izraeli nagykövet elhagyta a helyszínt. Shirel Liberman izraeli influencer, a konferencia egyik előadója a Heteknek azt mondta, rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy pont egy ilyen témájú előadást zavartak meg a tüntetők. Azt is hozzátette, hogy nyitottak a párbeszédre és készek arra is, hogy beszéljenek és válaszoljanak a nehéz kérdésekre is, de itt nem volt szó párbeszédről.

Az egyik bekiabálásról videó is készült, ezt alább lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!