Fejbe verték az izraeli Ynet riporterét egy palesztinpárti tüntetésen Malmőben

2024. május 10. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Izrael-ellenes tüntetés közepén találta magát az izraeli Ynet hírportál riportere Malmöben, Zeev Avrahamitot még egy tompa tárggyal is fejbe csapták – számolt be erről a Ynet újságírója.

Avrahamit azért érkezett a svéd városba hogy az Eurovíziós Dalfesztiválról tudósítson, de már a központi pályaudvarán feltűnt neki, hogy a városban fennforgás van. Idősek és gyerekek vonultak az utcákon palesztin zászlókkal a kezükben, szóltak a dobok és mindenfele azt a feliratot lehetett olvasni, hogy „bojkottáljuk Izraelt”, a demonstráló tömeg pedig azt skandálta, hogy „Malmőtől Jeninig Palesztina szabad lesz.”

A Ynet újságírójába először azért kötöttek bele, mert fotókat készített a tüntetőkről a telefonjával, majd körülvette egy 7-8 főből muszlim társaság, akik azt követelték tőle, hogy mutassa meg az iratait, és bizonyítsa be, hogy nem izraeli vagy zsidó, mire Avrahamit azt válaszolta, hogy mindkettő. „Körülvettek és egy tompa tárggyal fejbe vágtak. Ezután összeestem, a kezemet a fejemre tettem és csak a menekülési lehetőséget kerestem. A helyszínen tartózkodó svéd rendőrök csak a tüntetést figyelték, nem avatkoztak közbe” – írta Avrahamit, akit többször megrúgtak és megütötték, mielőtt sikerült kikerülni a tömegből.

A palesztinpárti megmozdulásokat nemcsak Európa szerte, hanem az amerikai egyetemeken is egyre gyakrabban szerveznek – erről bővebben itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!