Valószínűleg nagy sebességgel csapódott a szállodahajónak a motorcsónak Verőcénél

2024. május 20. – 19:28

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség közzétette a verőcei hajóbaleset után eltűnt emberek fotóit, vette észre a 444.hu. Egy 18 éves és egy 28 éves nőt, valamint egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfit keresnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn kora este a Facebookon jelezte, hogy folytatják a kutatást.

Horinka László, Sülysáp polgármestere a Hír tv-nek azt mondta, hogy a szombati hajóbalesetnek öt sülysápi érintettje van. A családokkal a vizsgálatok után fogja felvenni a kapcsolatot.

Az RTL híradójának több szemtanú is azt mondta, hogy este tíz után egy óriási csattanást hallottak, és látták, ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorait, de nem állt meg. „Dunakeszin aludtak volna, Nagymarosról indultak. Ennyit tudunk. Elméletileg még Vác lehetett úti cél, de már nem értek oda” – mondta egy közeli ismerősük.

„A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött”

– idézte az MTI Tóth Zoltánt, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivőjét.

Mivel a hobbihajóknál nem kötelező a menetrögzítő rendszer, és általában nem is használják, a szakértőknek valószínűleg a kishajó roncsaiból kell következtetniük arra, hogyan manőverezett, milyen sebességgel haladt a jármű. A hajó típusából és 190 lóerősnek tűnő motorjából ítélve a jármű nagy sebesség elérésére volt képes.

Tóth Zoltán szerint az a tény, hogy a szállodahajó az előírt útvonalán haladt végig, arra enged következtetni, hogy annak kapitánya nem észlelte a balesetet.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Kihallgatták és őrizetbe vették. A hajó vasárnap éjszaka továbbindult Komáromtól, és már osztrák vizeken jár.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!