„A kettős gyilkosság óta tudjuk, mire képes a baloldal” – így imádkozik Ficóért egy csepeli plébános

2024. május 19. – 22:54

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi, csepeliek a kettős gyilkosság óta tudjuk, mire képes a baloldal. Szlovákia békepártiságával útban volt a pénz urainak is” – áll a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia heti hirdetései között a nyolcadik pontban, ahol arra kérik a híveket, hogy imádkozzanak a héten meglőtt szlovák miniszterelnökért, Robert Ficóért.

A Kispál György aláírásával zárt hirdetések között több hasznos, hittannal, a heti miserenddel és a zarándokúttal kapcsolatos üzenet is szerepel. Utolsó pontként odatették, hogy imádkozzanak Szlovákia miniszterelnökéért, ami önmagában nem is lenne meglepő.

Ezután viszont komolyabb okfejtés következik, baloldalizással, és szokatlan dolgok összemosásával: „Mi, csepeliek a kettős gyilkosság óta tudjuk, mire képes a baloldal. Szlovákia békepártiságával útban volt a pénz urainak is. Velük csak három elnök mert ujjat húzni. Kettőt lelőttek, a harmadikat szemünk előtt tapossák a sárba. Az Első Világháború idején csak egy békepárti elnök volt, a magyaroké: gr. Tisza István. Tudjuk, kik, és miért lőtték agyon! Most nagyon fontos, hogy ne üljünk fel a hergelőknek” – áll szó szerint a plébánia oldalán.

Az oldalon a 15 éve történt csepeli kettős gyilkosságot kötik össze a Fico elleni merénylettel. A lövöldözés elkövetőjét a magyar kormány igyekszik baloldalivá átfaragni, annak ellenére, hogy cigányozott és szélsőjobboldali szervezetben volt aktív. Majd előkerülnek a „békepárti” elnökök is, közülük külön kiemelték Tisza Istvánt. A Robert Fico elleni fegyveres támadás elkövetőjét egyébként Orbán Viktor is baloldaliként emlegeti.

A Jézus Szíve Plébánia honlapja / Képernyőkép
A Jézus Szíve Plébánia honlapja / Képernyőkép

Olvasónk arra is felhívta a figyelmünk, hogy a csepeli Béke téri templomban kitűzött hirdetmények között rendszeresek a politikai, általában a Fidesz álláspontját tükröző üzenetek. Aki esetleg nem járna arra, a plébánia honlapján megtalálhatja ezeket a sorokat kinyomtatva és kitűzve a templomban is. A hirdetéseket jegyző Kispál György plébános a Székesfehérvári Egyházmegye oldala szerint 2000 óta csepeli Jézus Szíve Plébánián van, de feladatokat lát el Halásztelken is.

Kerestük a plébániát, hogy miért fogalmaznak meg politikai, a kormány álláspontját tükröző üzeneteket, amit válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!