A holtan talált anya végezhetett a gyermekével, majd magával is Kapuváron

2024. május 15. – 16:24

A holtan talált anya végezhetett a gyermekével, majd magával is Kapuváron
Fotó: Cséfalvay Attila / Telex
Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Négy év körüli kislányával, majd magával is végzett egy fiatal nő Kapuváron. A rendőrséghez 2024. május 15-én 13 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket egy kapuvári házban. A rendőrség büntetőeljárás keretében kezdett vizsgálódni. A hallottak alapján édesapja házában megtalálták a gyermek apját, a holtan talált nő partnerét. Meg is hallgatták, de arra jutottak, hogy az anya lehetett az elkövető.

„A rendelkezésre álló adatok szerint valószínűsíthető, hogy az elhunyt nő okozta a kisgyermek halálát, majd öngyilkosságot követett el. Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást” – írta esti közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A gyilkosság helyszínén nem ez az első tragikus gyilkosság. Hat évvel ezelőtt egy fiatal lányt fojtott meg féltékeny partnere. A házban azóta is ugyanaz a család lakik, a most gyermekével és önmagával végző nő az akkori áldozat húga. Ő helybéli forrásaink szerint a közelmúltban költözött haza, a kapuvári szülői házba négy éves forma kislányával. „Nagy volt az öröm a kicsi gyerek miatt” – mesélték az utcabeliek, akik szerint a család épp csak kezdte feldolgozni a 2018-as tragédiát.

„Náluk tisztességesebb családot aligha ismerni, ezt biztosan nem érdemelték” – mondta az utca túloldalán élő szomszéd, id. Magyar István a Telexnek. Ő is megerősítette, hogy szomszédai már a második gyermeküket veszítették el. Beszélgetésünkkor az utca csendes, id. Magyar István állítja, egész nap az volt, semmi jele nem volt a tragédiának. Kiabálást ő nem hallott.

Mi volt az előző tragédia?

A hat évvel ezelőtti gyilkos az akkor 32 éves B. Gábor volt, aki letartóztatásakor, a bíróság folyosóján tudta meg, hogy meghalt az áldozata, Mária, akivel hónapokkal a gyilkosság előtt szakítottak. A nő a kórházban hunyt el, napokig küzdöttek az életéért, amikor gyilkosát elfogták, még emberölési kísérlettel gyanúsították.

A férfi 2018. július 27-én az áldozat kapuvári otthonához ment, ahová most is rendőrségi kocsik vonultak. B. Gábor kést, fémdrótot és bálakötöző zsineget is visz magával, később azt állította, hogy nem akarta megölni Máriát. A házban a gyanúsított és a sértett veszekedni kezdett azon, hogy Mária szórakozni indul. Ekkor a férfi a bálazsinórt hátulról átvetette a nő fején és addig fojtogatta vele, míg el nem ájult. A férfi Csornáig menekült, Kapuvártól 30 kilométerre, ott fogták el a rendőrök. B. Gábort 2020-ban 13 évre ítélte a Győri Törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés miatt, később a Győri Ítélőtábla ezt 15 évre emelte.

Döbbenetes fordulat

„A rendelkezésre álló adatok szerint valószínűsíthető, hogy az elhunyt nő okozta a kisgyermek halálát, majd öngyilkosságot követett el. Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást” – adta ki este közleményben a rendőrség.

Ez alátámasztja a helyszínen hallott, de ott hivatalos megerősítést nem nyert információnkat, hogy a halott anya és gyermeke egymás kezét fogta, a nyakukon pedig vágás volt.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!