A kormány nem veti be Magyar Péter ellen a Mi Hazánk fegyverét, amelyet a CÖF alapítója is javasolt

2024. május 13. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

„A WHO-nál szóba sem került, se a WHO-nál, se a kormánynál az említett állásfoglalásnak az igénye”

– rövid és tömör választ adott hétfőn a kormány részéről Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára Toroczkai Lászlónak, aki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiaszerződéséről kérdezte Fónagyot.

A Mi Hazánk azon állításait, amiket az általuk csak pandémiaszerződésnek hívott dokumentumról tettek, múlt szeptemberben részletesebben is megvizsgáltuk. Tényellenőrzésünkből az derült ki, hogy a párt több alkalommal is egyértelműen hamis állításokat fogalmazott meg a WHO szerződéstervezetéről. Így például félrevezetően azt kommunikálták, hogy a nemzeti szuverenitást veszélyezteti a tervezet, miközben pont, hogy erősíti azt.

Toroczkai, a Mi Hazánk elnöke napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy pártjuk miért is tüntetett a hétvégén. Hétfőn a pártelnök világossá tette, hogy a demonstráció egyik legfőbb célja a WHO pandémiaszerződésének megakadályozása volt. Toroczkai a parlamentben magától értetődően beszélt erről a szerződésről, pedig még arra is bőven van esély, hogy az egészből semmi nem lesz, mert a WHO tagországai már évek óta nem tudnak egymással megállapodni.

Mindenesetre a Mi Hazánk elnöke feltette a kérdést Fónagynak:

„Hogyan fog a kormány dönteni a WHO pandémiaszerződésével kapcsolatban?”

Az államtitkár erre a kérdésre adta a már fent idézett egyszerű választ, miszerint semmiféle állásfoglalás igénye nem merült fel a WHO vagy a kormány részéről az említett üggyel kapcsolatban.

Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik alapítója hétfőn a Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkben részletezte azt, hogy szerinte miként kell harcolni Magyar Péter ellen. Itt említette azt is, hogy szerinte jó ötlet lehet lenyúlni a Mi Hazánktól a „WHO-s összeesküvés-elméletet”.

Fónagy János mai parlamenti mondataiból azonban egyelőre nem úgy tűnik, hogy a kormánypártok kölcsönveszik a Mi Hazánktól a WHO kritizálását mint kampányelemet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!