Karsaiék remélik, válaszol kegyelmi kérvényükre Sulyok Tamás

2024. május 11. – 05:00

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nem érkezett válasz a köztársasági elnöktől, mindenesetre reméli, hogy testvére ügyére időt fog szakítani majd Sulyok Tamás – mondta Karsai Péter, a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Karsai Dániel testvére pénteken az ATV-n.

Tűkön ülve várják a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított perben is a döntést, bíznak benne, hogy ez már a hónapban megszülethet, jelentette ki a korábbi alkotmányjogász testvére. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról is beszélt Karsai Péter, hogy testvére állapota az ALS szövődményeit tekintve javult, nemrég tüdőgyulladást kapott, de ebből sikerült kigyógyulnia.

Június 14-én színdarabot mutatnak be Karsai Dániel életéről, amit nagyon szeretne még megélni, mondta testvére, Péter. Testvére arról is beszélt, hogy maga Dániel tervezte meg a színdarab egyes jeleneteit.

Karsai Dániel tegnap Facebook-oldalán posztolt arról, hogy Sulyok Tamásnak is elküldte a kegyelmi kérvényt, amit korábban Novák Katalin is megkapott tőle. A nemrég beiktatott köztársasági elnöktől Karsai azt kérte, tegyen nyilvános nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik gyógyíthatatlan, halálos betegeknek segítenek az eltávozásban.

Az ALS-sel küzdő alkotmányjogász január 15-én személyesen is találkozott Novákkal, azonban a korábbi köztársasági elnök februári lemondása után az egyeztetések félbeszakadtak.

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Karsai Dániel korábban a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított pert a magyar állam ellen, hogy méltóságteljesen fejezhesse be életét. Április végén Karsai azt mondta, nincsenek fájdalmai, így még abban az esetben se kérné az eutanáziát, ha az engedélyezett lenne Magyarországon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!