Az MTVA riportere és Bencsik András is bejelentkezett az egyórás kínai propagandaműsorba

2024. május 9. – 11:08

Másolás

Vágólapra másolva

Egyórás élő közvetítéssel jelentkezett a Kínai Kommunista Párt (KKP) angol nyelvű csatornája, a China Global Television Network (CGTN) abból az alkalomból, hogy Magyarországra látogatott Hszi Csin-Ping kínai elnök, vette észre a 444.

A műsorba bejelentkezett az MTVA riportere, Beregi Balázs is, aki három és fél percben taglalta a két ország közötti gazdasági együttműködés jelentőségét. A műsorfolyam másik ismerős arca Bencsik András volt, a pár perces interjúban ő is arról beszélt, hogy Kína fontos gazdasági partnere Magyarországnak, és az ország igyekszik mindenkivel jó gazdasági kapcsolatokat fenntartani.

A tudósítás szerint Budapesten éneklő emberek várták Hszi Csin-Pinget, és végig azt sugallták, hogy Magyarország ünnepli a kínai elnök látogatását. Az adást itt lehet visszanézni:

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az MTI szerint arról beszélt, hogy „a Magyarország és Kína közötti történelmi szövetség ragyogó példája a kultúrák közötti harmonikus együttműködésnek”.

Lao-cét idézve azt mondta: „egyetlen lépéssel kezdődik akár egy ezer mérföldes út is.” Szerinte az idézet hangsúlyozza annak fontosságát, hogy „bátran tegyük meg az első lépéseinket egy cél elérése érdekében, függetlenül attól, hogy valójában mennyire tűnik nehéznek az előttünk álló út.”

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Sen Haj-hsziung, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Propaganda Osztályának helyettes vezetője, a China Media Group elnöke – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Sen Haj-hsziung, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Propaganda Osztályának helyettes vezetője, a China Media Group elnöke – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A vezérigazgató kiemelte, a China Media Group és az MTVA példamutató összefogása előmozdítja a nemzeteink közötti párbeszédet, és segít új kooperációs lehetőségek felkutatásában. Partneri együttműködést ír alá a két vállalat, valamint első alkalommal mutatnak be a magyar közmédia kulturális csatornáján a kínai partner által gyártott színvonalas dokumentumfilmeket.

A jogerősen is hírhamisítónak nevezhető Papp Dániel által vezetett intézményben nyíltan kampányolnak a kormánypártok mellett, erről most már papírja is van a köztévének.

A kínai delegáció péntekig lesz Magyarországon, vagy ahogy a kínai elnök írta a kormányközeli Magyar Nemzetben megjelent publikációjában: abban az időszakban jött magyar barátaihoz, „amikor az Alföldön a virágok és a fű illata betölti a levegőt”. A kínai-magyar barátság Hszi Csin-ping szerint „olyan, mint a jó tokaji bor: illatos, édes, tartalmas és tartós”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!