A köztévének most már papírja is van arról, hogy a Fidesznek kampányolt

2024. május 4. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megállapította, hogy a köztévé április 27-i és 28-i esti híradója nyíltan a Fidesznek kampányolt. A határozatról Hajnal Miklós, a Momentum politikusa számolt be a Facebookon.

Az NVB az ellenzéki párt kifogása alapján kezdett el vizsgálódni, miután a Media1 megírta, hogy a köztévé Híradója napok óta Fidesz melletti szavazásra buzdító kisfilmeket sugároz riportokba csempészve. Az NVB 13-0 arányban megállapította, hogy az M1 jogsértő módon járt el.

Vitályos Eszter kormányszóvivő és Menczer Tamás fideszes kommunikációs igazgató is lehetőséget kapott arra, hogy kamerába mondja a kormánypártok választási szlogenjét. Ez pedig politikai reklámnak minősült, aminek nincs helye hírműsorban.

Az NVB arra is kötelezte a köztévét, hogy három napon belül tegye közzé a határozat rendelkező részét az esti híradójában.

Az MTVA idén több mint 142 milliárd forintból gazdálkodhat. Vezetője, a hírhamisítóként elhíresült Papp Dániel egyébként havi bruttó 3,5 millió forintot keres, amin túl három- vagy hathavi fizetését is megkaphatja prémiumként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!