Nem hívta fel a nemzet színészének választott Kulka Jánost, ezzel egy 24 éves tradíciót szakított meg Vidnyánszky

2024. május 8. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

24 éves tradíciót szakított meg Vidnyánszky Attila, aki a szokással ellentétben nem hívta fel Kulka Jánost, miután a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművészt múlt hét pénteken megválasztották a nemzet színészének – számolt be erről az Rtl Híradó.

A Nemzet Színésze címet 2000-ben alapították, még az első Orbán-kormány idején. A címet egyszerre csak tizenkét színművész viselheti, és ha közülük valaki meghal, akkor a többieknek közösen kell dönteniük az új tagról. Így választották meg a testület legújabb tagját, Kulka Jánost is, aki az Rtl-nek azt mondta, hogy először a szintén a Nemzet Színésze címet viselő Molnár Piroska értesítette telefonon.

Pedig ez a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatójának, azaz Vidnyánszky Attilának a feladata lett volna. Többen értetlenül állnak azelőtt, miért nem hívta fel Vidnyánszky Kulkát. Jordán Tamás az Rtl-nek azt nyilatkozta, hogy ő úgy tudja, Vidnyánszky nem akarta értesíteni Kulkát, így ezt a feladatot inkább Molnár Piroskára bízta.

Ezzel kapcsolatban próbált meg kérdéseket feltenni az Rtl stábja a Nemzeti Színház bejáratához igyekvő igazgatónak, aki szerint az „Rtl-nek nincs joga kérdezni”. „Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét, maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal vagy este van” – magyarázta az Rtl riporterének Vidnyánszky, aki arra sem volt hajlandó reagálni, hogy az évad végén nyolcan is otthagyják a színházat, köztük Udvaros Dorottya is, aki 22 évig volt a színház társulatának tagja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!