Piros sapkás, kínai önkéntesek vették körül Tompos Mártont, amikor EU-s zászlókat tűzött ki az Erzsébet hídra

2024. május 8. – 20:25

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai nagykövetségnek dolgozó önkéntesek jelentek meg Tompos Márton körül, amikor a Momentum alelnöke EU-s zászlókat rakott ki az Erzsébet hídra. A piros sapkát viselő önjelölt rendőrök azt kérdezgették a politikustól, hogy milyen zászlókat pakolgat ki, és miért. A bizarr jelenetekről Tompos egy videót is készített, amit a Facebook-oldalán is megosztott.

„Idejöttek megkérdezni, hogy milyen zászló ez, mert izgultak, hogy tibeti vagy tajvani lehet” – mondja a felvételen Tompos, akinek az önkéntesek arról beszéltek, hogy nem lenne kedves gesztus tajvani vagy tibeti lobogókkal feldíszíteni a Budapestet, amikor a kínai elnök, Hszi Csin-ping elnök a magyar fővárosban van.

Szintén vörös baseballsapkát viselnek azok is, akik a budai várban egy hatalmas „Üdvözöljük Hszi Csin-ping elnököt” feliratú molinóval és vörös zászlókkal várják, hogy a kínai elnök konvoja felbukkanjon a vár előtt.

Hszi Franciaország és Szerbia után érkezik Magyarországra, programjaiból a nyilvánosság keveset láthat, de útlezárásokból sokan érezni fogják, merre jár éppen a kínai elnök. A látogatás ellen a Tibetet Segítő Társaság is tiltakozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!