Orbán telefonon tárgyalt Zelenszkijjel

2024. május 8. – 15:24

Orbán telefonon tárgyalt Zelenszkijjel
Forrás: Európa Tanács

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szerdán telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, írta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek.

Havasi Bertalan szerint a megbeszélés lényege az volt, hogy „áttekintették a magyar–ukrán kapcsolatok minden fontos elemét. A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt”.

Ennél részletesebben nem írta le a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy pontosan miről beszélgetett a két fél, a közleményben csak annyi áll, hogy Orbán azt mondta Zelenszkijnek, Magyarország kész hozzájárulni minden olyan kezdeményezéshez és erőfeszítéshez, amik elvezetnek a békéhez, majd abban maradtak, hogy folytatni fogják a tárgyalásokat.

Mióta Oroszország 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát, örök téma, hogy mikor lesz Orbán–Zelenszkij-találkozó. A magyar kormány szerint Ukrajnának ehhez előbb előfeltételeket kéne teljesítenie, de ez még távol van. Néha azért összefutnak külpolitikai eseményeken, legutóbb tavaly decemberben volt ilyen Argentínában.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!