Zelenszkij: Mellébeszélés nélkül egyeztettünk Orbánnal az európai ügyeinkről

2023. december 11. – 08:08

Zelenszkij: Mellébeszélés nélkül egyeztettünk Orbánnal az európai ügyeinkről
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök Javier Milei argentin elnök beiktatásán december 10-én – Fotó: Alejandro Pagni / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Lényegre törő egyeztetést folytatott Orbán Viktorral Argentínában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – említette meg a Twitterre feltöltött videóüzenetében. A két politikus az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán találkozott egymással, a lényegre törő egyeztetésről még videó is készült.

Megkeresésünkre a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan közölte, hogy Ukrajna EU-csatlakozása ügyében Orbán Viktor jelezte Zelenszkijnek, hogy az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak Ukrajna csatlakozásáról. A magyar miniszterelnök törölni akarja az ukrán EU-csatlakozás témáját a jövő heti csúcs napirendjéről.

Az ukrán elnök nem osztott meg többet a beszélgetésről. A videóban beszél még arról, hogy az új argentin elnökkel is tárgyalt, és megtalálták a közös hangot, valamint arról, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével is beszélt a közös ügyekről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!