Már megint becsempészte a híradóba a Fidesz politikai reklámját a köztévé

2024. május 8. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába mondta ki pár napja a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), hogy a köztévé április 27-i és 28-i esti híradója jogsértő módon nyíltan a Fidesznek kampányolt, a csatorna nem hagyott fel a szokással, a szerda reggeli híradóban ismét riportként játszották be a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatójának buzdító videóját – írja a 444.

Menczer Tamás kedden töltött fel az oldalára egy videót, amiben arról beszél, Franciaország, Lengyelország, Csehország és a balti államok is katonákat küldenének Ukrajnába, sőt – ezt egy lengyel lap értesüléseire hivatkozva mondja – Franciaország már küldött is. Ez szerinte óriási mértékben növeli a háború kiterjedésének, eszkalációjának veszélyét. Majd arra buzdít, hogy mindenki szavazzon a békepárti erőkre, azaz a Fideszre.

Az M1 szerdai reggeli híradója ezt a részt vette át egy az egyben, és bár a műsorvezető egyetlen alkalommal sem mondta ki a Fidesz nevét, az üzenet elég egyértelmű:

„Magyarország békéjét csak akkor tudjuk megvédeni, ha június 9-én egy egyértelmű és határozott nemet mondunk a háborúra, és igent a békére, és igent a békepárti erőkre” – idézi Menczert a köztévé híradója, majd be is játssza azt a részt a videóból, amelyben ugyanez a mondat Menczer szájából is elhangzik.

Bár a videó végén a hangot pont levágják, egy pillanatra azért az is feltűnik a köztévé képernyőjén, hogy kik a békepárti erők:

„Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz.”

A videón 1:28-tól látható az alig bújtatott politikai reklám:

Az NVB legutóbb azért marasztalta el a köztévét, mert Vitályos Eszter kormányszóvivő és Menczer Tamás fideszes kommunikációs igazgató is lehetőséget kapott arra, hogy kamerába mondja a kormánypártok választási szlogenjét. Ez pedig politikai reklámnak minősült, aminek nincs helye hírműsorban. Az NVB pénzbüntetést nem szabott ki, de arra kötelezte a köztévét, hogy három napon belül tegye közzé a határozat rendelkező részét az esti híradójában.

Az MTVA idén egyébként több mint 142 milliárdnyi közpénzből gazdálkodhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!