Szijjártó internetes harcra biztatja a Megafon influenszereit a következő hetekben

2024. május 6. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

Szijjártó Péter külügyminiszter volt a vendég a kormány üzeneteit szolgaian ismétlő Megafon hétfői rendezvényén, ahol internetes harcra biztatta az influenszereket. Szijjártó szerint rajtuk is múlik, hogy lesz-e jobboldali fordulat a júniusi EP-választáson, írta a 444.

A külügyminiszter arra számít, hogy ha a választások után a jobboldaliak mondhatják meg, merre van az előre, akkor annak nagyon súlyos következménye lesz a szerinte jelenleg uralkodó, liberális elitre. Ez pedig nagymértékben a közösségi médiában fog eldőlni.

„És hogy a közösségi médiában melyik oldalra dől el, az, kedves barátaim, rajtatok, ezen az ezer emberen múlik. Mert ha ti ezren jól harcoltok, akkor ez a harcunk sikeres lesz. Ha ti ezren nem harcoltok jól, akkor valószínűleg ez a harc, úgy, mint a szankciós politika, kudarcba fog fulladni. Hogy ezt elkerüljük, kérem tőletek az elkövetkezendő megfeszített, internetes harcát” – mondta Szijjártó.

A Megafon eddig is harcolt a maga módján, áprilisban például 233 millió forintot költöttek el a Facebookon, hogy a politikai üzenetek minél több embert érjenek el. Már a 2022-es választási kampány hajrájára emlékeztet ez az időszak, akkor 266 milliót költött a Megafon.

A külügyminiszter iránymutatást is adott, az influenszereknek a szuverenitást és a magyar demokráciát is meg kell védeni. Úgy véli, növekedni fog a nyomás, és akik eddig szankciós politikát akartak, azok nukleáris háborúról és világháborúról is fantáziálnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!