Juhász Péter szerint határidőre leadta a hiányzó ajánlásait

2024. május 6. – 18:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Jelentem, minden tévhírrel szemben, rendben, normális határidőre minden jelöltem és én is becsekkoltam. A mai naptól a csapatom minden tagja egyéni képviselőjelölt az 5. kerületben, én pedig polgármesterjelölt vagyok” – írta Juhász Péter a Facebookon.

Pár nappal ezelőtt első körben az V. kerület Helyi Választási Bizottsága még elutasította Juhász nyilvántartásba vételét, mert a polgármesterjelölt 300-nál kevesebb érvényes ajánlást adott le. A bizottság szerint a 304 darab rögzített ajánlásból 259 darab volt elfogadható, 45 pedig érvénytelen volt. Ezeket kellett pótolnia. Juhász már akkor azt állította, hogy megvolt neki a kellő ajánlás, csak a maradékot hétfőn viszi be.

A Nemzeti Választási Iroda oldalán hivatalosan még nem jelent meg, hogy Juhászt valóban nyilvántartásba vették, de hétfő volt az ajánlóívek leadási határideje, így a hivatalos eredmény pár napos átfutási idővel jelenik meg.

Juhász Péter, az egykori Együtt párt volt elnöke tavaly év végén jelentette be, hogy több év passzivitás után visszatér a politikába, és indulni fog az V. kerületi polgármester-választáson. Juhász egyszer egyébként már próbálkozott a V. kerületben: 2014-ben is indult a polgármesteri posztért a Belvárosban, de alulmaradt, és a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter nyert, aki azóta is a kerület polgármestere. Juhász a kompenzációs listáról jutott be a kerületi képviselő-testületbe, így önkormányzati képviselő lett belőle, amit aztán otthagyott az Együtt miatt.

Juhász mostani indulását először a Kétfarkú Kutya Párt támogatta, ám amikor a Momentum is beállt mögé, a Kutyapárt kifarolt mögüle, mert úgy tudták, más ellenzéki pártok is besorakoznának még Juhász mögé, ők pedig távolságot akartak tőlük tartani. Végül a DK, a Párbeszéd, a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Jakab Péter-féle A Nép Pártján is beállt Juhász mögé, aki a kerületi előválasztáson legyőzte Kovács Alex Gábort, a Tiéd a Belváros jelöltjét.

Az V. kerület nehéz terepnek számít az ellenzéknek: a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter 2014 óta a Belváros polgármestere, előtte pedig két cikluson át Rogán Antal vezette a kerületet. 2019-ben a Fidesz polgármesterjelöltje a szavazatok 52,49 százalékával nyert, ellenfele, az MSZP-s Tüttő Kata 42,47 százalékot gyűjtött össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!