Ki kell adnia a kormánynak a Yettel-ügylet dokumentumait

2024. május 1. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Ki kell adnia a kormánynak a Yettel-privatizáció adatait, miután Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető pert nyert az állammal szembeni adatigénylési ügyben, számolt be a hírről a politikus a Facebook-oldalán. A Fővárosi Törvényszék hétfői döntése értelmében az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-nek 15 napja van a dokumentumok kiadására.

A tulajdonosi jogokat gyakorló Gazdaságfejlesztési Minisztérium még decemberben jelentette be, hogy eladják a Yettel Magyarország Zrt. és a Yettel Real Estate Hungary Zrt. addig állami tulajdonban lévő 25 százalékos tulajdonrészét, valamint a CETIN Hungary Zrt. 20 százalékos tulajdonrészét egy 100 milliárd forintot is meghaladó üzletben. Az eladó a Corvinus volt, a vevő pedig a TMT Hungary Holdco B.V. holland holdingtársaság.

Az ügylet részletes adatait a kormány eddig titkolta, és a közérdekű adatigénylésnek sem tett eleget. A politikus a Facebook-posztjában azt írta, eddig semmit nem tudtunk meg arról, miért adta el az állam a részvényeket, ahogy arról sem, pontosan miért érte meg az államnak, hogy ebben az üzletben is közpénzek százmilliárdjait szórja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!