Karácsony: Június 9. legyen népszavazás a mini-Dubajról

2024. április 30. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Fudan egyetem campusáról is hozott törvényt a parlament, nem is egyet, hanem kettőt, mégsem lett a dologból semmi – így kommentálta Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy az Országgyűlés megszavazta a Rákosrendezőre tervezett, mini-Dubajként elhíresült beruházásról szóló államközi megállapodást.

A főpolgármester elismételte az, amit korábban, a szavazás után a Facebook-on is írt, hogy a hétvégén lezárult második Budapesti Lakógyűlés eredményei szerint a fővárosiak elsöprő többsége nem támogatja a beruházást. Ő pedig, mint mondta, ugyan nem szereti nagyon használni ezt a kifejezést, de hazaárulásnak tartja a megállapodást, ami egy ekkora területet átenged egy dubaji befektetőnek, nem tudni mennyiért. Mint mondta,

a Rákosrendező területére több tízezer lakást és parkokat lehetne építeni, ez az ország egyik „aranytartaléka”, éppen ezért ezt történelmi bűn eladni, ráadásul versenyeztetés nélkül, ismeretlen összegért.

Ő pedig ezt nem fogja hagyni, és arra kéri a budapestieket, hogy az önkormányzati választásokon mondjanak véleményt a beruházásról, legyen az egy népszavazás a mini-Dubaj projektről.

Karácsony reagált Szentkirályi Alexandra kampányára is. Ahogy Rónai Egon emlékeztetett, a fideszes főpolgármester-jelölt a napokban arról beszélt, hogy ha nyer, visszaengedi a forgalmat a Lánchídra, gazt kaszált és abból font csokrot küldött Karácsony Gergelynek és azért kritizálta a főpolgármestert, hogy nőtt a légszennyezettség Budapesten. Karácsony szerint igazán lelkesítő kampánycél, hogy legyen megint dugó a Lánchídon, de hát mindeni mondhat butaságokat. Mint mondta, nem lehet egyszerre azzal kampányolni, hogy legyen megint dugó a hídon, és azt a szemére vetni, hogy nő a városban a légszennyezés, amiről az autóforgalom tehet.

Azt a területet pedig, ahol Szentkirályi a kaszálós akcióját csinálta, és ami a Kerepesi út sávjai között van, vagyis ott nem gyalogol senki, direkt nem kaszálják, mert bizonyos gazoknak, mint amilyen az egérárpa, más néven toklász, direkt jót tesz, ha lekaszálják a környéket, és minden más vadvirág és növény kihal körülötte, így inkább a természetre hagyják, hogy végezze a dolgát. De Karácsony hozzátette, hogy örül az ilyen vitáknak, mert így elmondhatják a budapestieknek, hogy mit miért tesz a főváros, miközben szerinte kiderül az is, hogy

Szentkirályi Alexandrának fogalma sincs, hogyan kellene, hogy kinézzen egy város a 21. században.

Rónai Egon kérdésére a főpolgármester azt is elmondta, hogy kétli, Budapest több állami forrást kapna, ha Szentkirályi vagy Vitézy Dávid lenne a főpolgármester, főleg amilyen állapotban van a központi költségvetés. Karácsony szerint ami fejlesztés történhet a városban a jövőben, az annak a 300 milliárd forintnyi programnak a részeként tud majd megvalósulni, amit a főváros beleszuszakolt az uniós pályázatokba, bár ehhez is rendezni kellene még Magyarország és az EU vitáit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!