534 milliót követelnek a csepeli birkózók Németh Szilárd akadémiájától

2024. április 29. – 18:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szerződésszegés miatt 534 millióra perli a Németh Szilárd-féle Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) a Csepeli Birkózó Club, írja a 24.hu. A csepeli birkózóklub elnöke, Märtz József márciusban levélben szólította fel Németh Szilárdékat, hogy fizessék vissza azt a 2,4 milliárd forintot, amiből két éve birkózócsarnokot húztak fel Csepelen, ahonnan aztán pont a beruházást elindító csepeli klub szorult ki.

A Csepeli Birkózó Club most azt a 400 milliót kéri vissza, amit 2016-ban kaptak a kormánytól a Béke téren álló sportcsarnok felújítására. Ezenfelül további 134 millió forintot követelnek a KIMBA-tól, mert szerintük ekkora kár érte őket. A bírósági beadvány szerint a birkózóakadémia azzal a feltétellel kapott támogatást, hogy a csarnok alsó szintjét a Csepeli Birkózó Club használhatja, végül mégis bérleti díjat, körülbelül évi 36 milliót kértek tőlük.

Németh Szilárd a birkózószövetség állásfoglalásában korábban fake newsnak, a magyar birkózócsalád ellen indított becstelen, sunyi támadásnak minősítette az ügyet. A Fidesz alelnöke egyúttal azzal vádolta meg a Csepeli Birkózó Club elnökét, hogy a csepeli polgármesternek, a helyi Fideszből kiszorított Borbély Lénárdnak kampányol. A csepeli fideszes belháborúról itt írtunk legutóbb.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!