25 év fegyházbüntetésre ítélték a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét

2024. április 29. – 09:23

25 év fegyházbüntetésre ítélték a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

25 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a fiatalt, aki négy éve halálra késelt két embert. A másodrendű vádlottat 7 év 6 hónap fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a harmadrendű vádlottat 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Cs. Krisztián felnőtt élete első napján részegen és beszívva szórakozott a barátaival, amikor megszúrta egy másik társaság két tagját. Egy bluetooth-os hangszóró ellopása okozta a két galeri közötti összetűzést.

2020 májusában a vádirat szerint Krisztián társaival az Erzsébet téri gördeszkapályánál voltak, amikor közülük az egyik lánynak megtetszett egy bluetooth-os hangszóró, ami más emberekhez tartozott a téren. Miután a lány elvette a hangszórót, azt a másik csoport három fiú tagja próbálta tőlük visszavenni, mire Cs. Krisztián egyiküket, a 16 éves Lászlót mellkason szúrta.

László már magatehetetlenül feküdt a földön, amikor a másodrendű vádlott, J. Marcell hatszor még fejbe is rúgta. Az elsőrendű vádlott, Cs. Krisztián a második áldozatot kétszer oldalba, kétszer pedig mellkason szúrta. A helyszínre kiérkező rendőrök hiába próbálták újraéleszteni a megszúrt fiatalokat, mindketten meghaltak.

Két hete az első-, másod- és harmadrendű vádlott is kifejezte sajnálatát a történtek miatt az utolsó szó jogán. Ugyanakkor a harmadrendű vádlott elmondta, hogy ő csak ikertestvérét, a másodrendű vádlott J. Marcellt védte 2020-ban, és tulajdonképpen csak „rosszkor volt rossz helyen”.

Mielőtt 18. születésnapján halálra késelt két embert, Cs. Krisztián állami gondozott volt és alkalmi munkákból tartotta fenn magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!