A börtön helyett a budai erdőket választotta a rendőrökre támadó férfi, de elfogták

2024. április 23. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) segítségével fogott el a rendőrség egy öt éve bujkáló férfit Budapesten – közölte a szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az elítélt férfi hivatalos személy elleni erőszak miatt került szembe a törvénnyel, az ilyen eseteket az NVSZ feladata is figyelemmel kísérni, illetve megtalálni az elkövetőket.

Az 52 éves elfogott férfit a fenti vádpontban ítélték bűnösnek, ami miatt jogerősen 3 év 8 hónap szabadságvesztést kapott. Ennek letöltését nem kezdte meg, ezért a Győri Törvényszék elfogatóparancsot adott ki ellene.

A férfi ugyanis 2018 júniusában agresszíven viselkedett a győri buszpályaudvaron lévőkkel, mire intézkedést kértek, de ő a rendőröknek is ellenállt. Miután megbilincselték, a rendőrautóból is megpróbált elszökni, az ezt akadályozó rendőrt leköpte és le akarta fejelni. Miután kiszállt, belerúgott az autóba, majd az előállító helyiség ajtaját nagy erővel az intézkedő rendőrre tolta.

Eközben végig szidta a rendőröket, a felmenőiket, és mindenkit megöléssel fenyegetett – áll a közleményben.

Őt végül Budapest XI. kerületének egy erdős részén fogták el április 17-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az NVSZ védelmi tisztjének közreműködésével. Az elfogásról videót is közzétettek, íme:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!