Magyar Péter szerint olyan eredményt kell elérnie június 9-én, hogy megijedjenek a fiúk

2024. április 23. – 23:09

Másolás

Vágólapra másolva

2026 előtt van-e esély előrehozott választásra? Van, de ehhez olyan eredményt kell elérni június 9-én, „ami a Karmelitából és a Holdról is látszik, hogy megijedjenek a fiúk.”

Magyar Péter kedd este, a pécsi tüntetése után egy órán át élőben válaszolt a nézők kérdéseire a TikTok-csatornáján. A Tisza Párt alelnöke, EP-listavezetője már az első percben annyi kérdést kapott, hogy mondta, hogy alig tudja elolvasni őket, és ez a tempó végig maradt is. Egy félperces ízelítő a közvetítésből:

A beszélgetés elején felmerült egy kérdezőtől, hogy háborúpárti-e. Nem, mondta, sőt, szerinte Magyaroroszágon mindenki békepárti. Ha valaki háborúpárti, az a Fidesz, ők küldenek Csádba katonákat, ők rendelnek milliárdokért vadászgépeket.

A kedvenc filmje a Keresztapa-trilógia, de régimódi, és az az Elfújta a szélt is szereti.

Mit gondol a Gazprom és a Fradi kapcsolatáról? Elég szomorúnak tartja, hogy ide jutott a Fradi, ami régen az ellenállás csapata volt, és most Putyin Gazpromjával kell megállapodást kötnie, „gratulálok Kubatov Gábornak”. Ha már foci: szerinte ugyan sokat fejlődött a foci az elmúlt években, de az NB I.-ben és a másodosztályban borzasztóan túl vannak fizetve a focisták.

Elmondta, hogy az EP mellett fognak megyei listákat állítani az önkormányzati választásra, és reméli, hogy keddtől vagy szerdától elindul a vidéki aláírásgyűjtés, és ott lesznek a megyeszékhelyeken – legkésőbb akkor, amikor odaérnek az országjárással. Sorolta, hogy mennyi helyre mennek a következő hetekben, például Miskolcra, Balatonboglárra, Dunaújvárosba, Sárvárra, Kecskemétre, Győrbe.

„Miskolcra megyek, aludjak nálatok? Jó, köszi, de nem írtad meg, hol laktok!”

A pécsi, szerinte többezres tömeggel nagyon elégedett volt, megható volt neki, június 8-án, a választás napja előtt pedig megtartják a valaha volt legnagyobb tüntetést.

Hogy bírja Menczer Tamás hülyeségeit? Kezdi élvezni, szereti a bohócokat. És milyen autókat szeret? Most egy lassan hatéves Volvo XC60-asa van, szereti a BMW-ket is, de szereti az egyszerű autókat is, volt Volkswagen Polója is.

„Hogyan fejleszteném az egészségügyet? Nem kell ellopni a pénzt,” és beszélgetni kell az orvosokkal, ápolókkal. Egy jövőbeli egészségügyi program koordinálásával az orvos jelöltjüket bízná meg.

„Azt írja valaki, hogy fasiszta gyökér vagyok. Nem, nem vagyok az.”

Ahogy a fentiekből látszik, Magyar sokfajta kérdést kapott, amik között gyorsan ugrált, és igyekezett minél természetesebben viselkedni: a közvetítés közben kapott egy tatárbifszteket, „mert rég nem evett”, illetve kapott egy pohár bort, amiről mondta, hogy nem tudja, milyen – aztán a hozzászólók azt tanácsolták neki, hogy ne igyon az élőben, mert amiatt tesz rá korlátozást a TikTok, úgyhogy akkor egy időre abbahagyta a borozást – aztán azt ajánlották neki, hogy a képből kihajolva igyon bort.

Az élőzős telefon túloldalán lévő stábjától azt az információt kapta, hogy már százezren nézik őket élőben, aztán rájöttek, hogy összetévesztették a lájkok és az élő nézők számát (ami jóval kevesebb volt, de végül húszezer fölé is ment), de ezt is elmondta, illetve azt sem tudta, hogy azok az ajándékok, amiket a TikTokon folyamatosan küldtek neki, valódi pénzt jelentenek. Amikor pedig a kedvenc vicce került szóba, elmesélt egy székely viccet. A telefon kezelője pedig rendszeresen odarakott valamit Magyar fejére.

Forrás: Magyar Péter TikTok
Forrás: Magyar Péter TikTok

Szerinte holnap, azaz szerdán megjelennek a közvélemény-kutatások, ami szerint 23-24 százalékon állnak. A kutatás szerint háromszor annyi fiatal szavazójuk van, mint a Fiatal Demokraták Szövetségének. Lesz-e az ország első embere? Az a köztársasági elnök, nincsenek ilyen céljai – tért ki először a kérdés elől. Később megkérdezték, hogy lenne-e miniszterelnök: ezt szerinte nem neki kell eldöntenie, és lehet, hogy szívesebben élne egy normális életet, a gyerekeivel.

„Romákról vélemény? Hát ez így elég tág.”

Magyar azt mondta, hogy a romák a legnagyobb kisebbség, kb. egymillióan lehetnek, és nagyon fontos a roma integráció, de a romák nem egyformák, sokfajta segítség kell. Szerinte az ő listájukon is van roma, és neki sok jó tapasztalata volt romákkal. A többségi társadalom felelőssége vitathatatlan, a romák ugyanúgy tagjai a magyar történelemnek, akik részt vettek a harcainkban. De fontos, hogy a rendet és a jogszabályokat mindenki betartsa, ebben segítsük egymást.

Sok más politikai szereplőről is kérdezték, róluk Magyar ezt mondta:

  • Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje jó szakember, de nem alkalmas egy ekkora város vezetésére, és szerinte a Fidesz embere, de „ezt mindenki tudja”. De a többi jelöltet is említve nagyon sajnálja, hogy ilyen jelöltek vannak Budapesten.
  • Szerinte Vonának volt egy nagy esélye 2018-ban, de nem élt vele. Egy politikusnál pedig nincs még egy esély, „lásd Gyurcsány”.
  • A Momentumban szerinte bajban vannak, szerinte volt pár évük leváltani a Fideszt, vagy legalább közelíteni hozzá.
  • Gulyás Gergellyel december óta nem beszéltek, és egy ideig nem is fognak. Dolgozna-e vele? „Csak viccből.” Volt egyszer-kétszer a Félixben, egyszer Gulyással is, ami szerinte egy borzasztóan túlárazott NER-es hely, de jó a kilátás.
  • Lázár az egyik legokosabb és legfelkészültebb politikus a Fideszben, de a Jóisten mentsen meg attól, hogy miniszterelnök legyen.
  • Trump és Biden: az USA „szegénységi bizonyítványa”, hogy kettejük közül kell választani.
  • Milyen a viszonya Varga Judittal? A gyerekekről szoktak beszélni, másról nem.
  • Megafonosoknak mit üzen: szerinte most rengeteget kell dolgozniuk, de ne aggódjanak, nemsokára tudnak majd pihenni.
  • Egy börtönös kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nem fogja bezárni Bohár Dánielt, mert „demokraták vagyunk”, de el fogja zárni a pénzcsapot.
  • És Gyurcsány? Szerinte már jó ideje oda kellett volna kerülnie.

És mit gondol Magyar Péter Magyar Péterről? Azt, hogy két hónapja nagy marhaságot csinált, nagyot fordult az élete, és alig tud a gyerekeivel találkozni, vagy eljárni velük fociedzésre. Nagyon szeret egyébként olvasni is, erre sincs ideje, de reméli, hogy egyszer még lesz normális élete. Viszont két hónapja, „mióta coming outoltam”, egyetlen negatív tapasztalat sem érte az utcán, senki sem szólt be neki, de öleléseket kapott. Nemzeti liberális embernek tartja magát.

A családi pótlékot „nagyon-nagyon” megemelné, az iskolákat vissza kellene adni az önkormányzatoknak. Megszüntetné „a Klik-szerű szörnyeket”, új Nemzeti alaptanterv kell, mert nem a lexikális tudásra és az éjszakáig való tanulásra van szükség. A magyar közétkeztetésről azt mondta, hogy a gyerekek szemetet esznek, és tudomása szerint három NER-es kezében van a közétkeztetés. Felhozta, hogy milyen egészségesen étkeztek a gyerekei Belgiumban, amikor ott éltek. Ott a gyerekek is, felnőttek is rendszeresen sportoltak, és 88 éves korukig egészségesen élnek az emberek.

A kannabisz orvosi felhasználásának legalizálásáról orvos szakembereknek kell dönteniük, ha szerintük biztonságos, akkor lehet ilyet, de ezt nem neki kell eldöntenie. Támogatja az esemény utáni tablettát vény nélkül, „én is voltam furcsa helyzetben, voltam fiatal”. Az eutanázia is szóba került, erről elmondta, hogy egy hónapja meglátogatta Karsai Dánielt, aki akkor még nem volt ennyire rossz állapotban, de megalázó, ahogy a kormány bánik vele – ilyen kérdésekről kellene valódi nemzeti konzultációt tartani.

Mi az LMBTQ-emberekkel az álláspontja a Tisza Pártnak? A pártnak nincs, csak személyes álláspontja van, mindenki úgy él, aki szeretne, amíg mást azzal nem bánt. „Élni és élni hagyni.”

Barack- vagy szilvapálinka? Inkább birs.

Mi a reális nettó minimálbér? Egy alapvető színvonal minimum nettó 300 ezer forint lenne, de ez sem feltétlenül elég Magyar szerint.

A közmédián lévő propagandát meg fogja szüntetni, és egy helyette független, „BBC- sztenderdek” szerint működő közmédia lesz. Beengedné, akinek szüksége van Európának, akinek szerepe lehet itt, de az illegális migrációt nem támogatja.

A legnagyobb példaképe II. János Pál pápa, vele szívesen beszélgetett volna.

„Viktor mitől fél igazán? Hát a néptől”, egy zárt magtárban rúgta be a kampányt, a győri, Dézsi Csaba polgármesterrel készült fotóin pedig olyan volt az utca, „mintha kijárási tilalmat rendeltek volna el”. Magyar azt mondta, ő abban hisz, hogy kimegy az utcára az emberek közé, most Pécsen is az eseménye után egy órát beszélgetett a résztvevőkkel, ahol „mindenki azt kérdezett, amit akart”.

Deutsch Tamás egy bohóc, nem ilyen embereknek kell a magyarokat képviselniük Brüsszelben. Szóba került a vita is, erről elmondta, hogy ő Gyurcsányt és Orbánt hívta ki, de „a két Sir Robin, a bátor” nem vállalta, helyette elvileg Deutsch Tamással és Dobrev Klárával vitázhat. „Nyilván nem szeretek galambokkal sakkozni”, de ha ezzel be tud jutni a közmédiába, akkor vállal egy vitát még Deutsch Tamással is, de ha kell, drogtesztet is.

Biztos benne, hogy a propaganda ki fog emelni egy két kérdést és választ, tud fogadni egy jó rekesz pezsgőben. De lesznek a Discordon is közéleti vitáik, a támogatás mellett nyitott a kritikákra is, és pénteken vár mindenkit a Belügyminisztérium elé, ahova újabb tüntetést szervez, miután kiskorúak elleni erőszak gyanújával letartóztattak egy gyermekotthoni felügyelőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!