Elfogtak egy győri férfit, aki a „Piko” nevű szintetikus droggal kereskedett

2024. április 23. – 09:34

Elfogtak egy győri férfit, aki a „Piko” nevű szintetikus droggal kereskedett
Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron megyei nyomozók: a férfi győri lakásából irányította hálózatát, és közvetlenül árusította az őt felkereső fogyasztóknak a „Piko” elnevezésű szintetikus drogot. A férfit épp értékesítés közben kapták el – írja a Police.hu.

A rendőrség közlése szerint a drogot a férfi grammonként 25 ezer forintért árusította. Kutatások közben alufóliába kiporciózott, valamint feldolgozásra váró bruttó 888 gramm kábítószerre bukkantak. Ennek piaci értéke meghaladta a 20 millió forintot. A terjesztő lakásában a drog értékesítéséből származó 25 millió forintot és több mint 5000 eurót foglaltak le.

A férfi a „Piko” terjesztése mellet illegális dohányértékesítéssel is foglalkozott: házából 2280 doboz zárjegy nélküli cigaretta is előkerült, emiatt a NAV kezdeményezett ellene eljárást. A rendőrség által beszerzett információk szerint

az 55 éves győri férfi a megye egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

A férfit letartóztatták, a büntetőeljárást pedig a megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem bűntett miatt folytatja. A „Piko” névre hallgató drog egy metanfetamint tartalmazó stimuláns. A kábítószer miatt a megyében már több mint egy évtizede is voltak elfogások: az egyik győri kaszinóban találtak a járőrök egy 26 éves helyi fiatalemberre, aki később azt vallotta, hogy egy ismeretlen szlovák férfitól vásárolt egy csík „Pikot”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!