Donáth Anna a DK-nak: A Kutyapárt egyéni jelöltjeivel szemben elindulni súlyos hiba, és a Fidesz malmára hajtja a vizet

2024. április 20. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Donáth Anna, a Momentum elnöke reagált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a DK közötti feszültségre a Hegyvidéki választáson, szerinte az előválasztás akkor működik, ha a részt vevő pártok tiszteletben tartják az eredményét, európai módon csak így lehet politizálni – írja Facebook-posztjában.

Az ügy előzménye az, hogy az MKKP XII. kerületi szervezete azt állítja, hogy Élő Norbert (Demokratikus Koalíció) akadályozza meg őket abban, hogy az önkormányzati választásokon simán legyőzzék a Fideszt.

Donáth szombati posztjában azt írja, hogy

„A XII. kerületben Kovács Gergő megnyerte az előválasztást. Ő a jelölt, akit támogatni kell, ő az az ember, aki jogot szerzett arra, hogy leváltsa a helyi Fideszt. A Kutyapárt egyéni jelöltjeivel szemben elindulni súlyos hiba, és a Fidesz malmára hajtja a vizet.”

A kutyapártosok azt állítják, hogy Élő azt is felvette, hogy a Kutyapárt ne induljon Óbudán, Újpesten és a VII. kerületben sem, mert különben a Hegyvidéken összehozza a Fidesz győzelmét. A Kutyapárt szerint viszont akkor is nyerhetnek, ha a DK és az MSZP elindul ellenük.

A DK szerint az MKKP saját korábbi ígéretével ellentétben sorra állít új polgármester-jelölteket a fővárosban – nemcsak a Fidesz vezette kerületekben, hanem például az I., a III. és a VII. kerületben is, ahol öt évvel ezelőtt győztes, sikeres ellenzéki polgármesterek dolgoznak. A DK korábbi közleményükben azt írta, hogy aki le akarja győzni a Fideszt, annak tudnia kell: egy közös ellenzéki jelöltnek kell a Fidesz jelöltjével szemben indulnia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!