Donáth Anna vezeti a Momentum önálló fővárosi listáját

2024. április 19. – 22:00

Másolás

Vágólapra másolva

Saját listát állít a Momentum Budapesten, hogy önállóan mérettesse meg magát a fővárosi választáson. A fővárosban arányos választási rendszer van, ezért nincs összefogáskényszer, a választók szabadon választhatják a számukra legszimpatikusabb pártot, írta közleményében a párt.

A lista első helyén a Momentum elnöke, Donáth Anna áll, de nem akar beülni a Fővárosi Közgyűlésbe. Őt Soproni Tamás, Terézváros polgármestere, a Momentum jelenlegi fővárosi frakcióvezetője, Havasi Gábor, a főváros egészségügyi tanácsnoka, jelenlegi fővárosi képviselő, Kerpel-Fronius Gábor, Budapest okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes, Szkaliczki Tünde, a Momentum III. kerületi képviselője, a Budapesti Közművek igazgatósági tagja és Kabos Eszter, közgazdász, a BKK igazgatóságának tagja követik.

A lista első tíz helyének további helyezettjei: Berg Dániel, II. kerületi alpolgármester, Rádai Dániel, VIII. kerületi alpolgármester, Gergely Bálint, XVII. kerületi polgármesterjelölt és Stemler Diána, X. kerületi önkormányzati képviselő.

A Momentum péntek délelőtt tartott kampányindítót és programbemutatót az önkormányzati és EP-választásokra hangolva. Donáth azt mondta az ellenzéki pártokra utalva, örül, hogy „az összefogásmantra” lekerült az asztalról, mivel az összefogás szerinte önmagában nem teljesítmény. Soproni azt mondta, hogy programjukban négy fő pontot jelöltek ki: szabadság, egészség, biztonság és fejlődés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!