Korrupció miatt vádat emeltek három boncmester ellen

2024. április 19. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt emelt vádat három boncmester, egy segédboncmester és egy adminisztrátor ellen – írja az Ügyészség.hu.

A vádirat szerint egy 33 éves férfi egy budapesti orvostani intézetben boncmesteri szakképzettséggel dolgozott. Többek között a halottak beérkezésével és kiadásával kapcsolatos adminisztráció, a temetkezési vállalatokkal és hozzátartozókkal való kapcsolattartás, valamint a tárolási-hűtési díj beszedése, és számla kiállítása volt a feladata.

A férfinak különböző temetkezési vállalkozók rendszeresen ígértek és adtak korrupciós pénzt azért, hogy a halottak hozzátartozóit hozzájuk küldje.

A férfi azért is pénzt kapott, hogy soron kívül intézzen el boncolást és a holttestek tárolási díjáról hamis számlát állítson ki. Az egyik vállalkozó jogtalan előnyt ígért még négy másik kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottnak, két boncmesternek és egy segédboncmesternek – valamint egy adminisztrátorként dolgozó nőnek is.

A Fővárosi Főügyészség az egészségügyi alkalmazottakat vesztegetés elfogadásával vádolja, kettejüknél súlyosbító tényező a több rendbeliség, bűnszövetségben és üzletszerűen való elkövetés. A főügyészség börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, és foglalkozástól eltiltást kezdeményezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!