60 milliót ad a visegrádi Silvanus Hotel helyreállítására az állami turisztikai ügynökség

2024. április 18. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

60 millió forintot ad a visegrádi Silvanus Hotel helyreállításához a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), írja az MTI. A négycsillagos szálloda legfelső szintje és tetőszerkezete március elején égett le, újranyitása az MTÜ szerint a térség szempontjából is kulcsfontosságú, mert Visegrád belföldi szálláshelyforgalmának 46 százalékát biztosítja, és fontos szerepet tölt be a város foglalkoztatásában is, mivel több mint 100 munkavállalója van.

Azt is írták, hogy tavaly a Visegrádot is magában foglaló Budapest és környéke forgalmát tekintve a harmadik legfontosabb belföldi turisztikai térség volt: 2023-ban a Silvanushoz hasonló 4 csillagos szállodák adták a térség forgalmának 34 százalékát, szálláshelyi árbevételeinek viszont az 57 százalékát.

A szálloda a helyreállítási munkálatok miatti kényszerszünet idején vendégeket nem tud fogadni, a helyreállítási munkálatok várhatóan ősszel fejeződnek be. „Ebben a bevétel nélküli időszakban is mindenképpen meg kívánjuk tartani a munkaerőt, éppen ezért minden segítségért hálásak vagyunk” – közölte a szálloda tulajdonosa, Lantos Árpád, hozzátéve, hogy várhatóan késő ősszel nyit újra a hotel.

A visegrádi Hotel Silvanus március 9-én gyulladt ki, leégett a negyedik emelete és tetőszerkezete. A szállodából 230 embert evakuáltak rövid idő alatt, a tűzben senki sem sérült meg. A hotel igazgatója, Pintér Róbert akkor azt mondta, valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet. A Telex riporterei a helyszínen nézték meg, mi maradt a négycsillagos szállodából a tűz után.

A rendőrség közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított a tűzeset miatt. A hotel tulajdonosai korábban a Facebookon jelentették be, hogy teljesen felújítják a visegrádi szállodát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!