Teljesen felújítják a Silvanus Hotelt

2024. március 15. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen felújítják a visegrádi Silvanus Hotelt, jelentették be a Facebook-oldalukon. Terveik szerint erre fél évet szánnak.

A Telex megkereste a hotelt azzal kapcsolatban, hogy miként történik azoknak a vendégnek a kártérítése, akik a március 9. utáni foglalásaikat lemondani kényszerültek. A hotel azt válaszolta, hogy csütörtökön tudták megkezdeni vendégeik tájékoztatását, “foglalásaik/lejáró ajándékutalványaik időpontjának átütemezését. Több ezer vendéggel kell kollégáimnak egyesével egyeztetni! Megfeszített munkával dolgozunk azon, hogy a különböző csatornákon (közösségi média, levelező-rendszerek, telefonok, stb.) hozzánk beérkező minden egyes érdeklődést mihamarabb megválaszoljuk. Ezúton is szíves türelmet kérünk!”.

A hotel eközben “A szív téglája akció – adjon esélyt az újrakezdéshez! címmel akciót is hirdetett, amiben nem téglát, hanem szívességet kérnek. Mint írták, azt kérik vendégeiktől, hogyha megtehetik, ”az előlegnek befizetett pénzt ne kérjék vissza, mert ez rendkívül fontos segítség lenne az újjáépítésben! Senkit sem bocsátunk el és nyár végére már megújulva szeretnénk fogadni Önt, Önöket! A befizetett összeget pedig az újranyitást követő foglaláskor jóváírjuk."

Mint írták, jelenleg is folyik a károk felmérése, jelenlegi terveik szerint, júliustól részleges (az 1-2. emeleten lévő szobák megnyitásával) nyitást terveznek.

A visegrádi Hotel Silvanus március 9-én gyulladt ki, leégett a negyedik emelete és tetőszerkezete. A szállodából 230 embert evakuáltak rövid idő alatt, a tűzben senki sem sérült meg. A hotel igazgatója, Pintér Róbert akkor azt mondta, valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet. A helyszínen a Telex riporterei a helyszínen nézték meg, mi maradt a négycsillagos szállodából a tűz után.

A rendőrség közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított a tűzeset miatt.

Az 1970-ben épült, panorámájáról híres visegrádi hotelben már 2008-ban is pusztított tűz, akkor az elektromos elosztó helyiségben a kapcsolószekrény gyulladt ki, majd a tűz átterjedt az oldalsó épületszárny első emeletén lévő mosodára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!