Havas Henrik lett Gattyán György médiacsoportjának elnöke

2024. április 16. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Frisshírek Médiacsoport elnöke lett Havas Henrik, a csoport mögött Gattyán György üzletember, Docler-tulajdonos, a Megoldás Mozgalom korábbi elnöke áll, írja a Blikk. A Frisshirek.hu kiadásának felelőse Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke, hírigazgatója Nemes Tamás, a Docler Holding kommunikációs vezetője, főszerkesztője pedig Tarr Péter.

Célunk az oknyomozó, tényfeltáró újságírás lehetőségeinek megteremtése. Az első sikereimet én is ezen a területen értem el. Nehéz műfajról van szó, ezért is keresünk felkészült, elkötelezett újságírókat, és a munkájukhoz próbáljuk megteremteni a szakmai, technikai, anyagi feltételeket – mondta új munkájáról a lapnak Havas.

A Megoldás Mozgalom korábbi alapító-elnöke, Gattyán Görgy 2022 szeptemberében köszönt le a párt éléről, és Huszár Viktort választották új elnöknek. A párt tavaly júniusban tette közzé éves pénzügyi beszámolóját, amiből az derült ki, hogy Gattyán 912,5 millió forinttal támogatta a pártot, és 715,8 millió forint jutott a pártnak a központi költségvetésből.

Korábbi cikkünkben megnéztük a parlamenti pártok bevételeit is, amiből az látszik, hogy csak a Fidesz gazdálkodhatott több pénzből, mint Gattyán pártja. A Megoldás Mozgalom 1,04 százalékot ért el a 2022-es választáson, összesen 58 929 szavazatot kaptak. Ezzel a parlamentbe ugyan nem jutottak be, de jogosultakká váltak állami támogatásra a 2022 és 2026 közötti ciklusban. A Megoldás Mozgalom terveiről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!