Botka László hivatalosan is bejelentette, hogy újraindul Szeged polgármesterségéért

2024. április 15. – 14:33

Botka László hivatalosan is bejelentette, hogy újraindul Szeged polgármesterségéért
Fotó: Ocskó Ferenc / Szegeder / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Bár eddig is sejteni lehetett, Botka László, Szeged 22 éve regnáló polgármestere hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy júniusban újra megméretteti magát, ismét elindul Szeged városvezetői székéért. Azokat is megnevezte, akiket jelölőszervezete, az Összefogás Szegedért Egyesület támogat 2024-ben.

„Szombaton megkezdődik az önkormányzati választási kampány” – mondta Botka László polgármester a szegedi Széchenyi téren hétfőn, majd bejelentette, hogy a szegedi összefogás, ami 22 éve vezeti a várost, egységes és felkészült. „Szeretnénk felhatalmazást kérni a szegediektől, hogy tovább folytassuk békés, városépítő munkánkat” – tette hozzá.

Botka és a képviselőjelöltek is egy jelölőszervezet, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indulnak majd a választáson, az ellenzéki pártok támogatószervezetként fogják segíteni a munkájukat. A jelöltek minden városrészre önálló programmal készülnek, legtöbbjük már több ciklus óta dolgozik az önkormányzatnál valamilyen formában.

A polgármester szerint az elmúlt évek nehézségeinek ellenére töretlen Szeged fejlődése, itt a legerősebb a szociális háló, és az elmúlt években közel 1000 szociális lakást adtak olyanoknak, akik nem tudtak lakhatáshoz jutni. „Az EU-s csatlakozásnak Szeged a legnagyobb győztese” – jegyezte meg, majd arról beszélt, hogy mi mindent fejlesztettek az unióból érkező forrásokból.

„Szegeden az elkövetkezendő évek legnagyobb feladata, a magyar gazdaságtörténet legjelentősebb beruházásának, a BYD felépítésének a levezetése” – mondta, majd hozzátette, hogy a kormány mindent megtett, hogy ez a beruházás hazánkba jöjjön, több helyszínt is ajánlottak, Szeged pedig egy évig tárgyalt, hogy itt épüljön meg a gyár.

Ahogy az ország több településén, a népességfogyás és a belső népességmozgás miatt Szegeden is újra kellett rajzolni a választókörzetek határát az elmúlt hónapokban. Eszerint az eddigi 20 helyett már csak 19 körzetben lehet indulni Szegeden, a bejelentés alapján Botka László csapata így néz ki:

1. körzet: Komjátiné Nagy Jusztina,
2. körzet: Dr. Fodor Antal (DK),
3. körzet: Jávorszky Iván,
4. körzet: Ménesi Imre (DK),
5. körzet: Koromné Fenyvesi Rózsa (DK),
6. körzet: Kovács Tamás (jelenleg alpolgármester, Összefogás Szegedért),
7. körzet: Szécsényi Rózsa (MSZP),
8. körzet: Kozma József (MSZP),
9. körzet: Molnár Zoltán (DK),
10. körzet: Binszki József (jelenleg alpolgármester, DK),
11. körzet: Szénási Róbert (MSZP),
12. körzet: Mészáros Tamás (MSZP),
13. körzet: Tóth Károly (MSZP),
14. körzet: Mellár Tamás,
15. körzet: Nagy Sándor (jelenleg alpolgármester, Momentum),
16. körzet: Urbán Tamás (Momentum),
17. körzet: Mihálik Edvin (Momentum),
18. körzet: Körmendi Zoltán (Momentum),
19. körzet: Avramov András (Összefogás Szegedért).

A jelenlegi állás azt mutatja, hogy Botka Lászlónak eddig három kihívója van. Tímár Tamás ügyvéd, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje még tavaly decemberben jelentette be, hogy elindul a polgármesteri székért. Fülöp László, korábbi televíziós újságíró-műsorvezetőről először sajtóhírek rebesgették, hogy indul, majd február végén a hivatalos bejelentés is megérkezett, ő a Fidesz jelöltje. Mellettük a múlt pénteken tartott közgyűlésén jelenetet rendező Szabó Bálint tervezi még az indulást.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!