Kiszivárgott dokumentumok szerint a Momentum azzal kampányolhat a XII. kerületben, hogy Kovács Gergelyt még a választás előtt elvihetik a rendőrök

2024. április 14. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Kampányüzemmódba kapcsoltak az ellenzéki pártok a XII. kerületben, miután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kiposztolt egy állítólagos dokumentumot a Momentumtól, amelyben többek között az is szerepel, hogyan kérjék a helyieket Dr. Farkas Csaba jelöltjük támogatására az előválasztáson. Akár úgy, hogy megjegyzik, a másik ellenzéki jelöltek, Kovács Gergelyt akár előbb el is vihetik a rendőrök, minthogy megtörténjen az előválasztás.

A kiposztolt dokumentumokban többféle iránymutatás szerepel arról, hogyan keressék meg a Momentum aktivistái a helyieket. Az érvelésben arra hívják fel a figyelmet, hogy emeljék ki, ugyan jók a jelöltek, jó a verseny, de nincs olyan széles támogatottságuk, hogy nyerni tudjanak. Emellett félő, hogy Kovács Gergelyt letartóztatják a választás előtt. Ezzel szemben a Momentum jelöltje egy erkölcsös, feddhetetlen ember, aki korábban volt rendőrfőnök is. A posztban Kovács (a bejegyzés szövegezése szerint ő a szerző) egyébként kiemeli, hogy nincs semmilyen bírósági vagy rendőrségi ügye.

Megkerestük a Momentumot is, a párttól megkérdeztük, hogy hiteles-e az internetre kikerült dokumentum, miért gondolják, hogy Kovácsot le fogják tartóztatni, és tudnak-e arról, hogy folyik valamilyen eljárás a politikus miatt. Az alábbi választ kaptuk a Momentumtól:

A Momentum Mozgalom eddig sem folytatott és ezután sem fog negatív, lejárató kampányt folytatni. Hivatalos mozgósító anyagainkat (hírleveleinket, SMS-einket, social üzeneteinket) szívesen bárki rendelkezésére bocsájtjuk ennek alátámasztására. Az viszont kétségtelen tény – amit bármikor feljöhet egy-egy beszélgetésben, ha a XII. kerületi előválasztás szóba kerül – , hogy Kovács Gergelyt korábban már vitték el a rendőrök bilincsben.

A XII. kerület lesz az egyik legérdekesebb körzet az idei önkormányzati választáson, hiszen az kiderült, hogy nem indul idén a jelenlegi polgármester, a fideszes Pokorni Zoltán, aki inkább visszatérne a civil életéhez a jövőben. A kerületi ellenzéki előválasztáson vasárnapig lehet szavazni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!