Nagy István a Telexnek: Magyar Péter népmesei történetet épít fel

2024. április 11. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Két hónap után ismét volt kormányinfó, amin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett Vitályos Eszter kormányszóvivő és Nagy István agrár-, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett. A Telex azt próbálta megtudni Nagy Istvántól, hogy mi a véleménye az ő nyilatkozata és Kocsis Máté, valamint Varga Judit állítása között feszülő ellentétről: ugyanis míg az agrárminiszter azt válaszolta egy kérdésre, hogy csak szakmai tapasztalatok alapján alkalmaznak embereket az állami háttérintézményeknél, addig Varga Judit és Kocsis azt mondták, hogy Magyar a felesége miatt kaphatott állami pozíciót.

„Azt tudom mondani, hogy kizárt dolog, hogy bárkinek bármilyen családi kapcsolata előnyhöz vezethetne bármilyen döntésben. Csak a szakmai érdemek a mérvadóak” – fogalmazott a Telex kérdésére Nagy István, majd pontosított, hogy ő az agráriumban érdekelt állami intézményekre érti mondatait.

Arra, hogy nem fogadta-e mégis meglepetéssel, hogy a Fidesz frakcióvezetője szerint ilyesmi megtörténhet, azt válaszolta: „Hogy Magyar Péter mit mesél, és hogy milyen népmesei történetet épít fel, az az ő dolga, mert a mesék gyermekek számára valók.”

Varga Mihály pénzügyminisztert az amerikai elnökválasztás magyarországi hatásairól is kérdezte a Telex: erre Varga azt mondta, ő nem Donald Trump szóvivője, csak a nyilatkozatit értelmezi, de azt látta korábban, hogy alatta a magyar–amerikai gazdasági kapcsolatok jelentősen növekedtek, szóval ő optimista. „A Donald Trump utáni időszaknak egy sajnálatos eseménye a kettős adóztatásra vonatkozó egyezmény amerikai felmondása, ezek nehezítik a magyar–amerikai kettős kapcsolatokat. Abban bízok, hogy ebben változás történhet” – fogalmazott Varga.

Szóba került a Pénzügyminisztériumban történt korrupciós ügy is, melyről a Direkt36 részletesen beszámolt kedden a Telexen megjelent cikkben. Varga megköszönte a Telexnek, hogy szerinte tárgyilagosan számoltunk be az ügyről, és azt mondta, a független szervek azon dolgoznak, hogy hasonló visszaélések ne történhessenek meg a jövőben.

A kormányinfót percről percre közvetítettük, ezt itt olvashatja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!