Gyorsan körbeért Varga Judit állítása arról, hogy volt férje miatta kapott korábban pozíciót

2024. április 10. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Judit szerint volt férje, Magyar Péter az ő pozíciójának köszönhetően kapott jól fizető állásokat. Akkor kezdett el fenyegetőzni, amikor elvesztette ezeket a pozíciókat, és a felvételt bosszúból tette közzé – erről a korábbi igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában beszélt. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is arról beszélt az ATV-nek korábban, hogy Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni.

A fenti állítás nem várt módon, ráadásul gyorsan visszaért a kormányhoz, vette észre a 24.hu, mert rákérdezett a minisztereknél és Orbán Viktor miniszterelnöknél is Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő, hogy hogyan is megy ez, mert mint írásbeli kérdésében írta, „Kocsis Máté kijelentéséből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy Magyar Péter a felesége, Varga Judit igazságügyi miniszter révén juthatott jól fizető álláshoz. Frakcióvezető úr mindezt magától értetődő természetességgel mondta, ami arra utal, hogy az Orbán-kormányok idején természetes, hogy egy kormánytag jól fizető, állami pozíciót szerez rokonainak, hozzátartozóinak, vagyis valaki nem a rátermettsége, tehetsége, szorgalma alapján történt kiválasztás alapján, hanem azért vezet állami céget, mert valamely családtagja azt elintézte neki.”

Azzal folytatta, hogy nem kívánja kétségbe vonni Kocsis szavait, ezért kérdezi, hogy „1. Ön hány rokonát, hozzátartozóját, ismerősét juttatta munkahelyhez a kinevezése óta?
2. Milyen munkakörben helyezte el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben?”

Tóthnak Nagy István agrárminiszter válaszolt, nem éppen a Varga Judit-féle kontextusba illeszkedőt:

„A vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!