Donáth Anna szerint Magyar Péter színrelépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban

2024. április 11. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője videóban üzent Magyar Péternek. „Azt látom, hogy a színrelépéseddel olyan magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban, amik mellett egy szabadságszerető, liberális embernek nem szabad szó nélkül elmennie” – mondta.

„Az, aki nincs velem, az ellenem van. Ez a logika, már láttuk, hogy mire vezet. A »senkinek nem lehet igaza, csak nekem« mentalitással tényleg csak a falhoz lehet csapni újra és újra ezt az országot, ahogy ezt most a saját bőrünkön tapasztaljuk. Sőt az elmúlt tizennégy éve ebben élünk.”

Donáth a videóban azt mondta, ő olyan országban szeretne élni, ahol az oknyomozó újságíró nyugodtan megírhatja a cikkét, és nem kell attól tartania, hogy lepropagandistázzák. Ezzel arra utalt, amikor a HVG újságírója, Dezső András beszámolt a Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről szóló rendőrségi jelentésről, amire Magyar Péter azzal reagált, hogy Dezső részese az ellene indított lejáratókampánynak, és propagandistának titulálta az újságírót a Facebook-oldalán. Később azt mondta, túlzás volt, hogy lepropagandistázta Dezsőt.

Donáth azzal folytatta, olyan Magyarországon szeretne élni, ahol egy közéleti youtuber nyugodtan elkészítheti a videóját, és nem kell attól tartania, hogy emiatt bárki megfenyegeti. Ezzel Pottyondy Edina friss Facebook-bejegyzésére utalt, amelyben a tartalomgyártó azt írta, nincs lelkiereje megcsinálni az eheti videóját, mert megrémíti „az az elfogult őrület, ahogy Magyar Péterhez viszonyul az ellenzéki világ egy része”. „Nem látok különbséget az Orbán-és Gyurcsány-fanatikusok vérszomja és a Magyar-hívők kritikátlan komment-talibánsága között” – írta.

„Borzalmas azt látni, hogy oda jutottunk, hogy bizonyos közszereplőket nem lehet egyszerűen kritizálni, mert a rajongótáboruk azonnal a kritikus torkának esik” – mondta Donáth.

„Helyesen mondod, hogy az Orbán–Gyurcsány-tengelyt kell meghaladni – de akkor azt is meg kell haladni, ahogy a Fidesz és a DK legagresszívebb hívei viselkednek a nyilvánosságban. Politikai vezetőként a mi felelősségünk is, hogy milyen állapotú a magyarországi közbeszéd. Arra kérlek, Péter, hogy segíts újra megteremteni azt az újfajta, pozitívabb légkört, amire nagy szüksége van ennek az országnak” – mondta.

„A céljaink közösek, és személy szerint örülök, hogy ennyi embert sikerült utcára vinned és kihúznod az apátiából” – tette hozzá. „Remélem, hogy a sok vitás kérdés között egyvalamiben tényleg nincsen vita kettőnk között. Az pedig, hogy a cél nem szentesítheti az eszközt. Különben hamar ugyanolyanokká válunk, mint ami ellen mind a ketten küzdünk”.

Magyar Péter szinte azonnal reagált is a videóra Donáth Anna Facebook-bejegyzése alatt: „Kedves Anna, továbbra is az lenne a kérdésem, hogy ne adj a számba olyan mondatokat, amiket nem mondtam, illetve ha idézel, akkor azt pontosan tedd. Köszönöm. A tanácsokat is köszönöm. Ahogy látod, kritikát, vagyis inkább aljas, hazug lejáratást kapok eleget. Nem gondolom, hogy elugrottam volna előlük, vagy hátráltam volna. Azt sem hiszem, hogy miattam ne mondaná el vki. a véleményét, legyen az youtuber, vagy más. Sőt éppen úgy látom, hogy a színrelépésem óta rengeteg ember újra mer/akar véleményt nyilvánítani közéleti és jogi kérdésekben. Jó munkát!” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!