Magyar Péter szerint mégiscsak sok volt, hogy lepropagandistázta Dezső Andrást, a HVG újságíróját

2024. március 20. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter megköveti Dezső Andrást, túlzás volt, hogy propagandistának nevezte – egyebek mellett erről beszélt Magyar Péter, miután kijött a Fővárosi Nyomozó Ügyészségről, ahol a Völner–Schadl-ügyről tanúskodott. Magyar korábban arról írt, hogy Dezső biztosan karaktergyilkosságra készül ellene, és ő ezt már akkor leszűrte, amikor az újságíró – az újságírás szabályait követve – reagáltatni szerette volna Magyart arra a rendőrségi jelentésre, ami Magyar és volt felesége, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter egyik családi veszekedéséről készült.

Magyar tehát azután nevezte propagandistának a Hvg.hu újságíróját, miután Dezső egy háttérbeszélgetésen tett fel neki kérdéseket a rendőrségi jelentésről. Magyar később letiltatta a nyilatkozatát, és a Facebookon arról posztolt, hogy Rogán „suttogó propagandája” azt terjeszti, hogy többször megverte a feleségét, de ilyesmi nem történt.

Varga Judit ezután egy párkapcsolati erőszakról szóló kisfilmet posztolt, erre Magyar azt írta, zsarolhatják volt feleségét, ezért teregeti ki a családi szennyest. Emellett elismerte, rossz házasságban éltek.

Mindeközben Dezső András még mindig nem írt semmit, az eredetileg elkezdett cikkét ugyanis még nem tudta befejezni, amikor Magyar Péter posztolni kezdett az ügyről. A Hvg.hu a nagy posztháború miatt végül mégis közölt néhány részletet a rendőrségi jelentésből, ebben azonban nem is volt szó olyasmiről, hogy Magyar megverte volna a feleségét.

Magyar szerdán az ügyészség előtt azt mondta, Dezsőnek fel kellett volna tennie a kérdést, kinek áll érdekében az, hogy épp most szivárogtatják ki a rendőrségről a jelentést, ami szerinte korábban titkosítva volt – hiszen ő nem ismerhette meg. Magyar szerint a jelentés eleve csak bűncselekmény útján kerülhetett ki a rendőrségről, és kezdeményezte, hogy vizsgálják ki a jelentés kiszivárgásának körülményeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!