Magyar Péter: A suttogó propaganda azt terjeszti rólam, hogy többször megvertem a gyerekeim anyját

2024. március 17. – 20:19

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje friss Facebook-bejegyzésében azt írta: Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá. Magyar szerint ezek a vádak „totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek.” A Hallod-e te Rogán Antal?! című posztjában az áll: büntetőeljárást fog kezdeményezni minden sajtóorgánum, jogi és magánszemély ellen, aki ilyen állítást megfogalmaz. A Facebook-bejegyzést ez alapján azért tette közzé, hogy elébe menjen a várhatóan róla megjelenő cikknek vagy cikkeknek.

Magyar részletesen kifejti, hogyan jutott tudomására mindez. Azt írja, két hete megkereste őt egy online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy beszélni szeretne vele egy titkos, betárazott rendőri jelentésről, ami egy 2020. december 29-i, Varga Judittal folytatott családi vitájuk után készült. Mint Magyar írja: az első interjújában már megemlítette, hogy a hatalom nyomás alá akarta helyezni az első különköltözésükkor, és ehhez többek között ezt az egészen tegnapig általa nem ismert tartalmú, titkosított rendőri jelentést is felhasználták.

A posztban azt állítja, hogy a jelentés készítéséről őt nem kérdezték meg. „Egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt.

Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek.

Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam” – áll a bejegyzésben.

Magyar azt írja, az állítások valótlanságát az is bizonyítja, hogy amennyiben valóban történt volna bántalmazás, akkor a „a testőröknek és az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük.” Ilyen azonban sosem történt, hivatalos eljárás sosem indult ellene. Magyar szerint ezzel ugyanis a cél csak az volt, hogy ő „fogható legyen”, ahogy mindenki a rendszerben.

Szerinte az a minimum, hogy „ilyen esetben a rendőri vezetők azonnali nyilvános vizsgálatot rendelnek el annak kiderítésére, hogy ki és milyen célból, kinek az utasítására adta át a szenzitív személyes információkat, és rengeteg valótlanságot tartalmazó hivatalos iratot az újságírónak.”

Hozzáteszi, ha kiderül, hogy ez az irat valóban a rendőrségtől került ki, akkor az országos rendőrfőkapitánynak kell vállalni a felelősséget, és le kell mondania. A politikai felelősséget pedig a belügyminiszternek, akinek szintén távoznia kell a posztjáról.

Magyar Péter a bejegyzésben arra utal: ismeri a hatalom működését, mindenre fel van készülve. „A legmocskosabb eszközök bevetése csupán annak a visszaigazolása, hogy a hatalom valóban tart tőlem és valóban oda ütök, ahol az a legjobban fáj nekik” – írta a március 15-én az Andrássy úton több tízezres demonstrációt tartó Magyar Péter.

Ez állítása szerint egy bizonyos határig ütésállóvá teszi, de mint írja, „ez a bizonyos határ a családom.”

„A volt feleségem mindig a három gyerekem anyja lesz és ezért a családom része marad. Ha azzal vádolnak (persze nem nyíltan, csak aljasul, arc nélkül sejtetve, hiszen a vád hamis, nem igaz), hogy én őt valaha is bántottam, azzal nemcsak engem támadnak vagy a közös múltunkat gyalázzák meg, hanem őt is bántják, megalázó helyzetbe hozzák.”

Magyar szerint ami ennél is súlyosabb, hogy a három kiskorú gyermekükről is szó van, akiket bármi áron megvéd. „Ha rajtuk keresztül támadnak, az olyasmi, amit sosem fogok büntetlenül hagyni.”

Magyar Péter bejegyzése után egy órával Varga Judit egy kapcsolati erőszakról szóló kisfilmet posztolt. Varga hetek óta nem nyilvánult meg a közösségi médiában, miután a kegyelmi botrány hatására lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. Magyar nem sokkal később külön posztban válaszolt volt feleségének.

Magyar Péter egy hónappal ezelőtti nyilvánosság elé lépése után egy február 11-i posztjában ezt írta: „a rogáni propagandagépezet szemében egyszerre leszek áruló, bűnöző, bosszúálló, pszichopata, drogos, gyerekverő, brüsszelita, sorosbérenc, háborúpárti, stb… Egyik sem vagyok.” Amikor február 27-én interjút adott a Telexnek, akkor azt mondta: a Megafon 50 millió forintot égetett el arra, hogy őt a propagandában bolondnak, nőverőnek, focistafeleségnek titulálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!