Felpofozott és fellökött egy hatodikos diákot a tanára egy pesterzsébeti iskolában

2024. április 10. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Felpofozott és fellökött a történelemtanára egy hatodikos diákot egy pesterzsébeti általános iskolában. Az esetet a fiú osztálytársai videóra vették, az iskola a szülők kérésére azonnal el is bocsátotta a tanárt, aki egyébként csak néhány hónapja dolgozott az iskolában – derül ki a Tények riportjából. A rendőrség hivatalból nyomozást indított.

Az osztálytársak beszámolója szerint a tanár egy másik diákot akart kizavarni a teremből, közben viszont egy másik, hozzá közelebb álló diákot is megrángatott és megütött. A felvételen az is hallatszik, ahogy a tanár azt kiabálja: „Húzzál ki! Húzzál ki! Hallod? Fölállsz!” A Tények értesülése szerint a tanárnak a 12 éves fiú származásával volt baja. A fiúnak véraláfutások lettek a karján.

A szülei, miután látták az esetről készült videófelvételeket, bementek az iskolába, és azt kérték az igazgatótól, hogy bocsássa el a férfit. Az igazgató ennek eleget is tett, a tanár már nem dolgozik az iskolában. A szülők úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést.

A Tényeknek több diák és tanár is azt mondta, a felpofozott fiú magaviseletével nincs probléma, a tanár viszont korábban is többször kiabált és használt trágár kifejezéseket a diákok előtt.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Budapesti Rendőrfőkapitányságot, kérdésünkre azt a választ kaptuk: „A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!