Eloltották a hétfő este keletkezett tüzet Rákosrendezőn

2024. április 9. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Eloltották a lángokat és az utómunkálatokkal is végeztek a tűzoltók Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomáson, ahol még hétfő éjjel gyulladtak meg vasúti talpfák – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei dolgoztak a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Korábban vízszállítókat, vízágyúkat és más munkagépeket is szállítottak Rákosrendezőre.

Az állomáson a Teleki Blanka utca felőli oldalon egy 100 méter hosszú, 5 méter magasan felhalmozott talpfarakás egy része gyulladt meg, a tűz miatt áramtalanították az állomást, és egy időre a vasúti forgalmat is leállították.

A Telex helyszíni tudósítója arról számolt be hétfő éjszaka, hogy a tűz nagyjából 22:40 körül keletkezhetett. A felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették a Rákosrendező állomást. A területet robbanásveszélyesnek minősítették, az állomás környékét lezárták, autóval nem lehetett átmenni a közeli vasúti átjárón. A talpfák mellett bokrok és fák is meggyulladtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!