Tűz volt Rákosrendezőn, vasúti talpfák gyulladtak ki

2024. április 8. – 23:19

frissítve

Tűz volt Rákosrendezőn, vasúti talpfák gyulladtak ki
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki hétfő éjszaka 22 óra után Budapest XIV. kerületében, a Rákosrendező vasútállomáson. Olvasóinktól kapott fotók alapján a tűz nagy lángokkal égett a Szőnyi út mögötti területen. A tűz nagy részét éjfél utánra sikerült eloltani. A Mávinform kedd hajnali közlése szerint a vonatközlekedés is újraindulhatott a vonalon.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A katasztrófavédelem közleménye szerint vasúti talpfák gyulladtak ki az állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán. Egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A nagy erőkkel kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megkezdték az oltást. A helyszínre munkagépeket irányítottak a farakás megbontásához.

A Telex helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a tűz nagyjából 22:40 körül keletkezhetett. A felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették a Rákosrendező állomást.

A területet robbanásveszélyesnek minősítették, az állomás környékét lezárták,

autóval nem lehet átmenni a közeli vasúti átjárón. Újabb és újabb rendőr- és tűzoltóautók érkeztek a helyszínre. A talpfák mellett bokrok és fák is meggyulladtak.

A Mávinform azt közölte, hogy Rákosrendező állomáson nem közlekedhetnek a vonatok, mert a katasztrófavédelem leállította a vonatforgalmat a megszűnt vágányok területén keletkezett tűz miatt.

Fotók: Olvasóink Fotók: Olvasóink
Fotók: Olvasóink
Fotók: Olvasóink

A Budapest–Vác–Szob-, a Budapest–Veresegyház–Vác és a Budapest–Esztergom-vonalon jelentős késésekkel számolhattak az esti vonatokkal utazók. Az esztergomi vonalon a vonatok Angyalföldig közlekedtek, és onnan is indultak Esztergom felé. A szobi vonalon a vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekedtek, és onnan indultak Vác, Szob, illetve Veresegyház, Vác felé. A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadták az M3-as metrón és a 14-es villamoson Rákospalota–Újpest–Angyalföld–Lehet tér–Nyugati pályaudvar közötti szakaszon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!