Vitályos Eszter: Ha a miniszterelnök alkalmasnak talál kormányszóvivőnek, akkor kutya kötelességem elvállalni

2024. április 8. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Mindenki számára érthetően szeretné eljuttatni a kormányzat intézkedéseit Vitályos Eszter új kormányszóvivő, aki a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, Orbán Viktor kérte fel a feladatra. „Néhány héttel ezelőtt egy szerdai napon kabinetülés zajlott, ott találkoztam Csák János miniszter úrral, aki jelezte, hogy szeretne beszélni velem a heti teendőkről. Leültünk a két kabinetülés közti ebédszünetben, amikor azt mondta, hogy a miniszterelnök elkért engem kormányszóvivőnek. A következő hétfő reggelén találkoztam Orbán Viktor miniszterelnök úrral, és egy nagy beszélgetést folytattunk nemcsak erről a munkáról, hanem a választókerületemmel kapcsolatban, illetve a politikában töltött időszakomról, hiszen 2014 óta vagyok államtitkár Magyarország kormányában, bejártam több minisztériumot, megismertem több területet” – mondta a felkérés körülményeiről Vitályos, aki úgy érezte, ha Orbán alkalmasnak találja, akkor neki kutya kötelessége elvállalni a feladatot. Vitályos Eszter már egyeztetett Gulyás Gergellyel is, Kovács Zoltánnal és Szentkirályi Alexandrával is, így már van képe a kormányszóvivői munkáról.

A Pilis–Dunakanyar parlamenti képviselője azt mondta, választókerülete „örök szerelem”, azt mondta, össze fogja tudni egyeztetni az új poszttal.Amint elkezdődik az éles munka, arra kell majd készülni, hogy általában szerdánként van a kormányülés, másnap pedig Kormányinfót tartunk. Igyekezni fogok, hogy a péntek és a hétvége a választókerületé legyen, ott szintén eleget teszek minden programnak, illetve felkérésnek. A körzetben élő választók és lakosok érdekeit fogom képviselni a jövőben is, ahogyan eddig tettem” – mondta.

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki.

2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben.

Március 14-én derült ki, hogy a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz–KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének. Szentkirályi, aki korábban Tarlós István főpolgármester-helyetteseként már kipróbálhatta magát a városvezetésben,a Facebook-oldalán jelezte, hogy a felkérést elfogadja, mert szerinte itt az ideje lecserélni a lejárt lemezt. „A nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal a budapestiek gyarapodásának érdekében.

Bár állítólag csak április elején, a Fidesz országos választmányának döntése után válhat hivatalossá Szentkirályi Alexandra budapesti főpolgármester-jelöltsége, minden jel arra mutat, ez már tényleg csak formalitás lesz, ugyanis a kormánytagok elbúcsúztak Szentkirályitól, és Orbán Viktor is sok sikert kívánt neki a jelöltséghez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!