Magyar szerint a helyszínt biztosító rendőri vezetők mondták neki, hogy 250 ezren voltak a Nemzeti Meneten

2024. április 8. – 07:14

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter egy Facebook-posztban a rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy szombati rendezvényén, a Nemzeti Meneten körülbelül 250 ezer ember vehetett részt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság viszont a Telex megkeresésére azt írta, hogy sosem bocsátkoznak tömegbecslésekbe, így Magyar a létszámról nem kaphatott tőlük információt. Az erről szóló cikkünkre Magyar a Facebookon kommentelt, és állítja, hogy a rendőrségtől származik az általa közölt létszám.

„A helyszínt biztosító rendőri vezetők maguk mondták a 250 ezres számot. Természetesen mindig megbecsülik a létszámot, hiszen ahhoz kell igazítani a szükséges rendőri erőt. Már előzetesen is becsülnek (a közösségi média visszajelzéseket is figyelik). Sebaj, a Karmelitában még magasabb számot érzékeltek. Egész vasárnap folytak is a rendkívüli egyeztetések” – írta hozzászólásában Magyar Péter.

A rendőrség válaszai után az ellentmondás feloldása miatt vasárnap kerestük Magyar Pétert telefonon, sms-ben és emailben is, hogy honnan származik a 250 ezres rendőrségi információja, illetve milyen mérésekre, számításokra alapozza a 300-400 ezres saját becslését, de akkor nem kaptunk választ tőle.

A 444.hu drónfelvételén jól látszik a tömeg, amennyiben ön is szeretne számolgatni, itt találja a képeket. A tömegbecsléshez pedig ezen az oldalon rajzolgathat a térképre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!