Megtalálták a férfit, aki betörte a szegedi Fidesz-iroda egyik ablakát

2024. április 7. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

A szegedi rendőrök előállították azt a 22 éves férfit, aki betörte a kormánypárt belvárosi irodájának egyik ablakát, írta meg a Police.hu vasárnap kora délután.

Szombaton hajnalban érkezett a bejelentés, hogy a Victor Hugo utcában egy iroda ablakát tenyérnyi nagyságú betondarabbal betörték. A nyomozók néhány órán belül azonosítottak, majd előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra egy 22 éves szegedi férfit, aki be is vallotta, hogy ő volt az.

A bedobott kirakat 2024. április 6-án – Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex
A bedobott kirakat 2024. április 6-án – Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex

A rendőrség azt közölte, hogy az ügyben rongálás és garázdaság bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az eset bár péntekről szombatra, éjszaka történt, a Szegeder információi szerint még szombaton este 10 órakor is polgárőrök vigyázták a Victor Hugo utcát.

A Fidesz szegedi irodáját néhány évente valamilyen módon megrongálják: legutóbb 2022 nyarán volt ilyen, amikor Molotov-koktéllal csapott le valaki, 2018 végén pedig a bejárati ajtó üvegét dobták be, majd rá egy nappal a frissen üvegezett ajtót nem kis mennyiségű fehér festékkel látogatták meg.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!