Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát, polgárőrök őrzik a környéket

2024. április 6. – 19:21

Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát, polgárőrök őrzik a környéket
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Négy polgárőr vigyázta a rendet szombaton este fél hét körül a szegedi Deák Ferenc és Victor Hugo utcák sarkán. Azt nem árulhatták el, miért vannak ott, de amikor erről kérdeztük őket, gyanúsan a néhány tízméterre található helyi Fidesz-iroda felé tekintgettek, aminek ablakát a megyei lap, a Delmagyar.hu szerint péntekről szombatra virradóra törték be.

Szándékosan dobhatták be a pártirodát, mert épp a Fidesz-feliratot találták el. A járda még kora este is tele volt üvegszilánkkal, két, biciklijét toló lány épp ottjártunkkor, járművüket megemelve sétált el az iroda előtt. A megyei lap úgy tudja, hogy a helyszínre rendőrök is érkeztek, és vizsgálat indult az ügyben.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex

A szegedi Fidesz-irodát időről időre bedobja valaki, egy emlékezetes eset volt, amikor 2022 júliusában – másfél héttel azt követően, hogy a kata-törvény ellen tüntetők órákra elfoglalták a Belvárosi hidat – Molotov-koktéllal dobták be a kirakatot.

Az esetről néhány hónappal később a város közgyűlésén vitázott is Botka László polgármester és a helyi KDNP-frakció elnöke, Haág Zalán, utóbbi szerint ugyanis az önkormányzati propagandagépezet működése következtében akarták felgyújtani az irodát.

Frissítés: szombat este reagált a Fidesz szegedi szervezete a kődobálásra. Szerintük „a dollárbaloldal hecckampánya ismét célt ért”, és a keletkezett anyagi kár nem elhanyagolható, de legalább „emberi életeket nem veszélyeztettek” a támadók. A Fidesz a helyi baloldalt okolja azért, hogy „a fizikai erőszak Szegeden a politikai véleménynyilvánítás egyre inkább bevett gyakorlatává kezd válni”. Ezért fel is szólították politikai ellenfeleiket, hogy, idézzük: „intsék önmérsékletre propagandagépezetük üzemeltetőit!”

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!