Nagy Ervin: Engem az sem érdekel, ha a szakmámat egy időre el kell engednem, mert most a haza mindenek előtt

2024. április 6. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Engem az sem érdekel, ha egy időre a szakmámat el kell engednem, mert én tényleg azt érzem, hogy most van egy olyan időpillanat, amikor a haza mindenek előtt. Ami a csőben van, azt én most elégetem, mert azt érzem, minden eddigi kiállásom ehhez a forrponthoz vezetett, és erkölcsi kötelességem, hogy cselekedjek. Nem tudnék magammal elszámolni, gyáva emberként halnék meg, ha most én ebbe nem állnék bele”

– mondja Nagy Ervin színész a Népszavának adott interjújában, ami a szombati tüntetés előtt jelent meg. Nagy Ervin már a március 15-i tüntetésen is színpadra lépett Magyar Péter mellett, azóta többször támogatásáról biztosította Varga Judit volt férjét.

Magyarról most azt mondta: „nem született szerintem eddig a Kárpát-medencében politikai talentum, aki ekkora sebességgel ilyen eredményt ért el. 1992-ben ilyen lehetett Orbán Viktor.”

Arról, hogy Varga Judit bántalmazással vádolta meg Magyar Pétert, Nagy Ervin azt mondta: „természetesen egyikünk sem volt ott abban a hálószobában, csak ők ketten tudják, mi történt, nem ismerjük a körülményeket, hogy milyen dinamikája volt a kapcsolatuknak, milyen konfliktusok vezettek a veszekedésekhez. Tudom, milyen ordibálni egy nővel, amikor fáradtak vagyunk, amikor a gyerekek miatt nem alszunk, és így vezetjük le a feszültséget. Azt gondolom, hogy a magyarok 90 százaléka így él, vagy legalábbis megél ilyen időszakot. De ha valakinek, akkor Varga Juditnak minisztersége négy éve alatt lett volna lehetősége a bántalmazott nők helyzetével foglalkozni.”

A teljes interjú itt olvasható a Népszava oldalán.

Nagy Ervin néhány napja Magyar Péter mozgalmáról azt mondta: '56-hangulata van. A szombati tüntetésről szóló tudósításunkat itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!