Ungár Péter szerint a főpolgármesteri poszt csak vigaszág Karácsonynak

2024. április 5. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergelynek a főpolgármesteri poszt csak vigaszág, és ettől frusztrál – ezt olvasta ki Ungár Péter, az LMP társelnöke a főpolgármester péntek reggel megjelent interjújából, amiben Karácsony egyebek mellett arról beszélt, hogy az LMP-t nem tekinti ellenzéki pártnak.

Ungár szerint „a rendkívül elcsépelt állandó politikai elemzésnél is sokkal elkeserítőbb”, amikor Karácsony valóban városvezetőként próbál válaszolni a kérdésekre. A korábban parkolási maffia ellen kampányoló főpolgármester például nem tudott adatokat mondani arra a kérdésre, hogy mennyivel csökkent az elmúlt öt évben a rendszerből kifolyó pénz.

Az LMP társelnökének a kedvenc idézete azonban az, amikor Karácsony azt mondja, 2026-ban nem lesz miniszterelnök-jelölt, és amikor szembesítik, hogy ugyanezt mondta a 22-es választásról is, így reagál: „A nap végén nem is lettem…”. Ettől Ungár szerint joggal nyílik ki a bicska minden ellenzéki szavazó zsebében. Az LMP társelnöke máig nem tudta megemészteni, hogy a 2021-es miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulója előtt az LMP által is támogatott Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Vitézy Dávid egy másik mondatot ragadott ki a főpolgármester 444-nek adott interjújából. Karácsony szerint nem lehetne megvalósítani azt az ígéretet, hogy a tömegközlekedési eszközökön egy gombnyomásra ott legyenek a rendőrök, ha valakit inzultus ér. „Egész életemben azt hallgattam, hogy mit miért nem lehet megcsinálni” – írja Facebook-oldalán Karácsony egyik kihívója, Vitézy, aki szerint a közösségi közlekedésre figyelő kivonuló rendészeti szolgálat a legtöbb európai nagyvárosban működik.

Az LMP-s színekben induló főpolgármester-jelölt szerint szükség van BKK-rendészetre, mert a budapestiek egyre több antiszociális jelenséggel találkoznak a közösségi közlekedésen. „Nem mosom össze a hajléktalanságot az erőszakkal, de a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, nem lehet szervezett koldusbandák munkahelye, nem lehet a zaklatók szabad terepe. Senki nem állította, hogy ezek azonos csoportok vagy problémák, ez a szavaim kiforgatása” – írja Vitézy. Azt azonban nem tartja elfogadhatónak, hogy a szülők ne merjék a gyerekeiket egyedül felengedni este a hármas villamosra vagy egy éjszakai buszra.

„Épp a »mit miért nem lehet megcsinálni« típusú, kizárólag a pártpolitikai csatákra fókuszáló városvezetési logika ellenében indulok ezen a választáson. Ezt képviseli kormányzati oldalról Lázár János a leállított beruházásaival, a másik oldalról pedig Ön.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!