Vitézy szerint a felújított orosz metrókocsik ügyében összejátszott a Fidesz és az ellenzék

2024. április 4. – 21:37

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid arról beszélt az Index csütörtöki műsorában, hogy a Fidesz összejátszott az ellenzékkel az orosz metrókocsik felújításának ügyében. Az LMP támogatásával induló főpolgármester-jelölt azt tette szóvá, hogy a Karácsony Gergely-féle városvezetés nem vizsgálta érdemben a közbeszerzési eljárást, aminek a végén az orosz Metrowagonmash nyerte el a munkát. Vitézy felidézte, hogy ehhez képest Karácsony 2019-ben még arról beszélt, hogy tucatnyi embernek kéne börtönbe mennie a metrókocsik felújítása miatt. Mégis most is az a Bolla Tibor vezeti a BKV-t, aki még Tarlós István főpolgármestersége idején aláírta a megállapodást az oroszokkal. Vitézy azt ígérte, hogy nyilvánosságra hozza a közbeszerzéssel kapcsolatos összes dokumentumot.

Vitézy szerint Karácsony „megingott a metrókocsik ügyében”, a koalíciós partnerei meg tudták akadályozni, hogy megtörténjen a teljes körű vizsgálat. A műsorvezető, Rónai Egon visszakérdezett, hogy ezzel azt mondja, hogy a Fidesz összejátszott az ellenzékkel. Vitézy azt mondta, hogy erre utal számára, ahogyan 2019 után kezelték az ügyet. Azt is számonkérte Karácsonyon, hogy máig nem történt meg a felújított metrókocsik légkondicionálása. Vitézy azt ígérte, megválasztása esetén újból neki fognak állni ennek. Az interjúban többször is elmondta, hogy ő végig ellenezte a 30 évnél is idősebb orosz metrókocsik felújítását, mivel nem lett volna sokkal drágább, ha új szerelvényeket vesz a főváros.

Vitézy Dávid március 19-én jelentette be, hogy civilek és az LMP támogatásával elindul a főpolgármester-választáson. Pályafutásáról ebben a cikkben írtunk. Főpolgármester-jelöltként a Telexnek adta első interjúját, amiben leszögezte, hogy nem a Fidesz jelöltje, és nem is lesz az.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!