Népszava: Még több kormánypárti képviselő távozhat Brüsszelből, a helyek felét új jelöltek foglalhatják el

2024. április 3. – 08:03

Másolás

Vágólapra másolva

Még több fideszes képviselő távozhat Brüsszelből, a befutónak számító helyek felét új jelöltek foglalhatják el – írja a Népszava.

Kedden a Politico arról írt, hogy három rutinos EP-képviselő is lemarad a Fidesz–KDNP EP-listájáról. A brüsszeli lap információi szerint a héten mutatják be a kormánypárti listát, amelyen nem kapott helyet a jelenlegi képviselők közül Bocskor Andrea, Hidvéghi Balázs és Tóth Edina.

A Népszava információi szerint rajtuk kívül nem indul új mandátumért

Deli Andor, Járóka Lívia, Kósa Ádám.

A lap információi szerint a Fidesz európai parlamenti delegációjának jelenlegi tagjai közül a lista előkelő helyén marad Gál Kinga, Győri Enikő és Gyürk András. Jó helyet kaphat Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és László András.

A Fidesz legutóbbi EP-listavezetője, Trócsányi László már januárban bejelentette, hogy nem indul el a júniusi választáson, a mandátuma lejárta után csak a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként fog dolgozni.

Deutsch Tamás, a Fidesz mostani EP-listavezetője hétfőn arról beszélt a Hír TV-ben, hogy eddig is győztes csapatuk volt, az új feladatok miatt azonban komoly változások lesznek a kormánypáti EP-listán, és „egy még erősebb, még hatékonyabb magyar érdekképviseletet, a magyar szuverenitás megvédését még keményebb harcokban sikerre vivő csapat áll össze”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!