Megfellebbezte az érintetteknek megítélt 1,8 milliárdos sérelemdíjat a Hableány-tragédiáért felelős cég

2024. április 1. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Nem kapták meg a bíróság által megítélt milliárdos sérelemdíjat a Hableány-tragédia áldozatainak hozzátartozói és a sérültek – írja a Bors.

Sógor Zsolt, a hajót üzemeltető cég ügyvédje azt közölte a lappal, hogy mivel megfellebbezték a bíróság által megállapított, összesen 1,8 milliárdos kártérítési összeget, a 15 napos fizetési határidő nem vonatkozott rájuk.

A Hableány-ügy Magyarország eddig legnagyobb sérelemdíjáért folyó pere, 78-an jelentettek be kárigényt összesen 4,3 milliárd forintos értékben, ebből a bíró 1,825 milliárd forintot tartott jogosnak. Van, aki ötmilliót kap, más 80 milliót. A Viking Cruises AG-nek és a Panoráma Decknek 15 napon belül kellett volna kifizetnie a megítélt összeget, ha nem fellebbezik meg a döntést.

A Viking Sigyn szállodahajó 2019. május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely ezután elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27-en meghaltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!